Amed Tutuklu Aileleri: Halkımızı adalet için 11 Aralık’taki yürüyüşe bekliyoruz

 Adalet Nöbeti eylemine katılan tutuklu aileleri, Pazar günü Amed’te yürüyüş düzenleneceğini belirterek, “Adalet için 11 Aralık’ta tüm halkımızı Koşuyolu Parkı’ndaki eyleme davet ediyoruz” dedi.
PKK Lideri Abdullah Öcalan, 24 yıldır İmralı Cezaevinde ağır tecrit koşulları altında tutuluyor. Siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri, 20 ayı aşkın bir süredir hiçbir şekilde haber alınamayan Öcalan’ın üzerindeki tecridi protesto amacıyla 11 Aralık Pazar günü kitlesel yürüyüş yapacak. Yürüyüşte aynı zamanda bir yılı aşkındır hasta ve infazı yakılan tutukluların tahliyesi için Adalet Nöbeti’nde olan aileler, eylemlerini sonlandıracak. Tutuklu aileleri, cezaevlerindeki baskı ve şiddetin Öcalan’a yönelik tecritten kaynaklı olduğuna dikkati çekerek, Amed’te yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.
‘TECRİT CEZAEVLERİNİ ETKİLİYOR’
Bir yıldır adalet arayışını sürdüren hasta tutuklu Civan Boltan’ın annesi Nazime Boltan, “Tecrit tüm tutukluları etkiliyor. İzolasyon kaldırılsın. Tecrit kaldırılsaydı, tutuklular üzerinde bu kadar baskı ve şiddet olmazdı. Adalet Nöbeti eyleminde talebimiz tecridin kaldırılmasıydı” dedi.
‘VİCDANI OLANLAR HAREKETE GEÇSİN’
Tecride karşı yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yapan Boltan, “Bir yıldır Adalet Nöbeti’ndeyiz. 11 Aralık’ta tecride karşı kitlesel bir eylemle eylemimizi sonlandıracağız. Tüm halkımızı ve vicdan sahibi olanları eylemimize çağırıyoruz. Talebimiz sadece çocuklarımız için değil tüm tutuklular içindir” diye belirtti.
‘TALEBİMİZ YERİNİ BULSUN’
Hasta tutuklu Hamdusena Ada’nın kardeşi Reşahat Ada da, baskı, şiddet ve tecrit nedeniyle Adalet Nöbeti eylemi başlattıklarını hatırlatarak, şunları dile getirdi: “Temennimiz hasta ve cezası dolan tutukluların serbest bırakılmasıydı. Cezaevlerinde tutukluların tabutlarının kaldırılmaması için adalet eylemi başlattık. Talebimiz onurlu bir taleptir, adalet yerini bulsun dedik, barış istedik. Çocuklarımız üzerindeki baskı ve şiddet kalksın istiyoruz.”
 ‘ZAFER BİZİM OLACAK’
Ada, devamında, Öcalan’a yönelik ağır tecride vurgu yaparak, halkı Pazar günü yapılacak yürüyüşe davet etti. Ada, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öcalan serbest bırakılmadan cezaevlerindeki insanlar da özgürleşmeyecek. Gözümüz barışta, barış varsa hayatın kendisi de vardır. Biz savaşa karşıyız, annelerin gözyaşları dökülsün istemiyoruz. 11 Aralık’ta tüm halkımızı Koşuyolu Parkı’ndaki eyleme davet ediyoruz. Orada adalet talep edeceğiz, cezaevlerindeki baskı ve şiddeti kıracağız. Biz kazanacağız, zafer bizim olacak.”

 

/Mezopotamya Ajansı/