Amed’de 25 Kasım etkinliklerinin startı verildi

DAKAP, 25 Kasım etkinliklerinin startını verdi ve etkinlik takvimini açıkladı. Tüm kadınlar alanlarda buluşmaya çağrıldı.

Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ne ilişkin Ofis Semtinde bulunan PTT binası önünde basın açıklaması yaptı. Kadınlar açıklama öncesi PTT Ofis Şubesinden cezaevlerinde rehin tutulan kadınlara dayanışma kartları gönderdi.

ETKİNLİK TAKVİMİ

DAKAP Dönem Sözcüsü Çağla İzci, 25 Kasım koordinasyonun 5 kurumdan oluştuğunu belirterek, etkinliklerini şu şekilde sıraladı:

“* 17 Kasım: Tüm ilçelerde ve Sanat sokağında sticker çalışması yürütülecek. 25 Kasıma ilişkin afişler basılarak kentin tüm caddelerine ve ilin giriş-çıkışlarına asılacak.

* 18 Kasım: Yerel yönetimler ile birlikte atölye çalışması yürütülecek.

*19 Kasım: Rosa Kadın Derneğini öncülüğünde Zerzevan Kafesi’nde söyleşi düzenlenecektir. (13.00- 16:00 arası)

*20 Kasım: Koşuyolu Parkı’nda saat İHD’nin öncülüğünde kayıplar haftasında Gülistan Doku için çağrı yapılacak (12.00)

*20 Kasım: KESK öncülüğünde kadınlarla birlikte bisiklet turu düzenlenecek.

* 21 Kasım: Federasyon öncülüğünde D Tipi Cezaevi önünde basın açıklaması düzenlenecek. (12.00)

*21 Kasım: Gülistan Doku Adalet Komisyonu öncülüğünde Amed şehir tiyatrosunda tiyatro gösterimine katılım sağlanacak. (15.00)

*22 Kasım: İlçelerde çalışmalar yürütülecek

*23 Kasım: Barış Anneleri’nin öncülüğünde Sise Köy Mezarlığı ziyaret düzenlenecek,  (09.00)

*23 Kasım: Jineoloji ve KASED’in öncülüğünde Jineoloji dergi kapakları sergisi ve Amed Şehir Tiyatrosu’nda sergilenecek oyuna katılım sağlanacak, (16.00)

* 24 Kasım: DAKAP bileşenleri ile birlikte panel düzenlenecek. Ayşe Gökkan’a verilen cezayı protesto etmek için adliyenin önünde basın açıklaması düzenlenecek,

*25 Kasım: Şiddet Ağı yıllık rapor açıklamasına katılım sağlanacak.Gece meşaleli yürüyüş düzenlenecek, (17.00)

*26 Kasım: KESK’in Amed şehir tiyatrosunda düzenleyeceği oyuna katılım sağlanacak

* İlçelerde de çeşitli etkinlikler düzenlenecek,

* Tutsak kadınlara kart ve kitap gönderilecek.”

‘İKTİDARA KARŞI GERİ ADIM ATMIYORUZ’

Program açıklamasından sonra konuşan HDP Amed İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy,  25 Kasım’ın eşitlik ve özgürlük arayışındaki kadınların katledildiği ve simgeleştiği bir gün olduğunu söyledi.  Erkek devlet sisteminin kadınları aynı zihniyetle katlettiğine dikkat çeken Atasoy, “İşte Deniz Poyraz bu zihniyet sonucu katledildi. Leyla Güven, Hülya Alökmen, Ayşe Gökkan ve Gönül Erden ve binlerce kadın bu şekilde tutuklandılar. Bizim mücadelemiz eşitlik ve özgürlük mücadelesi ve bu mücadeleden her türlü baskı ve sindirme politikalarına karşı yürümeye devam edeceğiz. Bu zihniyetin yürüttüğü savaş politikalarına, Musa Orhan’ı serbest bırakıp Çilem Doğan’ı İpek Er’i cezalandıran sisteme, kadın yoksulluğuna ve çocuk istismarına rağmen yeni yasal hazırlıklar içerisinde olan erkek iktidara karşı bir geri adım atmıyoruz” dedi.

ETKİNLİKLERE KATILIM ÇAĞRISI

Bütün kadınları etkinliklerine davet eden Atasoy, “Amedli kadınları etkinliklerde buluşmaya çağırıyoruz. Bize dar edilen sokaklardaki alanları genişletmeye, bizi eve bizi iş yerlerindeki köleliğe, bizi erkek devlet sermaye üçlüsünün bütün tahakküm ilişkisinde boğmaya çalışan erkek egemen kapitalist sistemde mücadele etmeye çalışıyoruz. Bizim yolumuz özgürlük ve eşitlik yoludur. Bugün tutsak arkadaşlarımıza kart gönderdik, aramıza giren duvarlar engel olmayacak ve inancımız gerçekleşecek. Er ya da geç özgürlük alanlarında buluşacağız” şeklinde konuştu.

/ANF/