Avrupa’da Kürtler komploya karşı alanlara çıktı

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komployu protesto etmek için Avrupa’nın birçok ülkesinde alanlara çıkan on binler, “Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü hepimizin özgürlüğünün garantisidir” mesajı verdi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik 23 yılı geride bırakan uluslararası komplonun yıldönümünde Avrupa’nın birçok ülkesinde Kürtler ve dostları alanlara çıkarak yürüyüş ve mitinglerle komployu protesto etti.

 Fransa

Kürt gençlik örgütlerinin Fransa’nın Sierentz kasabasında; enternasyonal gençlerin ise Frankfurt’ta başlattığı “Meşa Dirêj” eylemcileri, Strasbourg’da yapılan merkezi eyleme katıldı. İsviçre, Almanya ve Fransa’dan gelen binler, Strasbourg tren istasyonu önünde bir araya geldi.  Eylemde yapılan konuşmalarda, “Kürt gençleri, Kürt halkı Önder Öcalan’ın arkasındadır. Bu komploya karşı asla boyun eğmeyeceğiz” denildi. Gençler, direnişlerinin kesintisiz devam edeceği mesajı verdi. 

 Viyana’da yürüyüş

 Avusturya’nın başkenti Viyana’da alanlara çıkan Kürtler ve dostları düzenledikleri miting ile Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istedi.

 Roma’da binler alanlarda

 İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen yürüyüşte de Abdullah Öcalan’ın bir an önce serbest bırakılması ve Kürt sorununun çözümü için PKK’nin terör listesinden çıkarılması çağrısı yapıldı.

 Almanya’nın birçok kentinde eylem

 Başta başkent Berlin olmak üzere Almanya’nın birçok kentinde yine Kürtler ve dostları komployu protesto etmek amacıyla alanlara aktı. Düsseldorf’ta gerçekleştirilen eyleme Aachen, Bonn, Dortmund, Essen, Duisburg, Bielefeld, Münster, Leverkusen, Düren gibi NRW kentlerinde yaşayan Kürtler ve dostları katılırken, Hamburg’da yapılan yürüyüşe Kiel, Bremen, Oldenburg, Luneburg, Stade ve Lübeck’ten çok sayıda kişi katıldı.

 Berlin’de ise 2 günlük yürüyüşlerini tamamlayan eylemciler, Alexanderplatz’da buluştu. Yapılan konuşmalarda Abdullah Öcalan fiziki olarak özgürleşinceye kadar eylemlerin süreceği belirtildi. 

 Hannover’de de Demokratik Güç Birliği bileşenleri öncülüğünde komplo, yürüyüş ve miting ile protesto edildi. 

 Alman polisi, “Bijî Serok Apo” sloganı attıkları gerekçesiyle Berlin’de 10, Hannover’de 3 kişiyi gözaltına aldı.

Yapılan yürüyüş ve mitinglerde  “Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü hepimizin özgürlüğünün garantisidir” mesajı verildi.

/anf/