Aysel Tuğluk’a Özgürlük İsteyen Kadınların Sayısı 5 Bini Geçti

“Aysel Tuğluk’a Özgürlük İçin 1000 Kadın” şiarıyla yola çıkılan kampanyanın üzerinden geçen 4 günde imzacı kadınların sayısı 5 bini aştı.

Demans tanısı konulan ve Kocaeli Üniversitesi’nin “hapishanede kalamaz” raporuna rağmen infazı ertelenmeyen eski milletvekili Aysel Tuğluk’un serbest bırakılması için düzenlenen imza kampanyasına dört günde 5 bin kişi katıldı.

Kampanya 12 Ocak Çarşamba gününe kadar devam edecek.

“Aysel Tuğluk’a Özgürlük İçin 1000 Kadın” destekçileri imza sayısının 5 bine ulaşmasının ardından yaptığı açıklamada şunları vurguladı:

“Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde kalması uygun olmayan eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk tüm itirazlara rağmen Kandıra 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuluyor. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı tarafından hazırlanan raporda, Tuğluk’un hastalığından kaynaklı cezaevinde kalamayacağının söylenmesine rağmen İstanbul Adli Tıp Kurumu (ATK), Tuğluk hakkında “Cezaevi şartlarında infazına devam ettirebilir” kararı verdi.

“Oysaki özellikle de pandemi nedeniyle daha da ağırlaşan cezaevi şartlarında Aysel Tuğluk gibi hasta mahpusların insanca yaşamasının mümkün olmadığı biliniyor. “Aysel Tuğluk’a Özgürlük için 1000 Kadın” çağrısıyla başlattığımız kampanyamızla Aysel Tuğluk’un ve hasta mahpusların yaşam hakkına dikkat çekmek için yetkililere seslendik. Kampanyamız 4 günde 5 bin kadına ulaştı. Sosyal medyada #BinlerceAyseliz diyerek ‘Aysel Tuğluk’a Özgürlük İsteyen binlerce kadından biri de benim’ cümleleriyle ses olduk.

“Aysel Tuğluk’un onurlu bir tedavi hakkı için derhal serbest bırakılmasını isteyen kadınlara farklı ülkelerden de destek geldi. Amerika, Afrin, Almanya, Avustralya, İsviçre, Belçika, Birleşik Krallık, Brezilya, Danimarka, Dominik Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, İspanya, Hollanda, İrlanda, İsveç, İtalya, Kanada, Katalonya, Kıbrıs, Küba, Letonya, Lübnan, Norveç, Nepal, Portekiz, Rusya, Yunanistan ve Slovenya’dan kadınlar ‘Aysel’in hayatının bu şekilde riske edilmesine daha fazla sessiz kalamayız. Seyirci olamayız. Hayatın ve mücadelenin her alanından kadınlar olarak herkesi Aysel için ses vermeye davet ediyoruz.’ diyorlar.”

Kampanyaya imzacı olmak için tıklayın.