Barış Anneleri’nden kadın mitinge katılım çağrısı

Barış Anneleri Meclisi, yarın İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek kadın mitingine çağrı yaparak, “Tecride, kadın kırımına karşı ses çıkarmak için orada olmalıyız” dedi.

Diyarbakır Barış Anneleri Meclisi, Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), “Irkçılığa ve cinsiyetçiliğe êdî bese, şimdi kadın özgürlük zamanı” şiarıyla 16 Ekim’de Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda gerçekleştireceği mitinge ilişkin dernek binalarında basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Meclis üyesi Raife Özbey yaptı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 9’ncu yılını kutlayarak konuşmasına başlayan Özbey, HDP’nin herkesin partisi olduğunu söyledi. HDP’nin üzerindeki baskıları kabul etmediklerini belirten Özbey, “Her zaman her koşulda HDP’nin arkasındayız” dedi.

TECRİDE KARŞI MİTİNGE

TJA ve DBP’nin yarın İstasyon Meydanı’nda yarın saat 13.00’da gerçekleştireceği mitinge katılım çağrısında bulunan Özbey, “Herkese çağrımızdır, bütün kadınlar İstasyon Meydanı’na gelsin. Mahalleden köylere her yerden bütün kadınları davet ediyoruz. Tecride, kadın kırımına, zulümlere, haksızlıklara karşı ses çıkarmak için orada olmalıyız. Tutuklularımız üzerindeki baskı ve tecridin son bulmasını istiyoruz. Yine kadın kırımının, erkeklerin kadınlar üzerindeki baskısının son bulmasını istiyoruz. Tacizi, tecavüzü, kadın cinayetlerini kabul etmiyoruz, bunları lanetliyoruz” diye belirtti.

Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Federe Kürdistan’da Türkiye ile hareket etmesine de tepki gösteren Özbey, “Kürtler bir olsun bütün zulümlere son verelim” diye konuştu.

/MA/