Bêrîvan Xalid: Türk devletinin saldırıları cezasız bırakılmamalı

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eş Başkanı Bêrivan Xalid, işgalci Türk devletinin Qamişlo’da bir araca düzenlediği hava saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşgalci Türk devletine ait bir İnsansız Hava Aracı (İHA), Qamişlo’nun doğusundaki Biwêra köyü yakınlarında Qamişlo-Tirbespiyê yolu üzerinde bir otomobili bombaladı.

Bu saldırı sonucunda bir yurttaş hayatını kaybederken bir yurttaş da yaralandı. Bu saldırı, 6 Şubat depreminden sonraki ikinci saldırı oldu.

‘BU SALDIRI AHLAKİ DEĞİLDİR’

Bêrîvan Xalid, “Bu hedef alma ilk değil, daha önce de buna benzer birçok hedefleme ve saldırı oldu. Bu saldırılar tüm boyutlarıyla etik değil. Tüm dünya deprem felaketiyle uğraşırken Türk devleti saldırı için fırsat kolluyor” dedi.

Deprem felaketinin ardından işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’yi hedef ve saldırılarına devam ettiğini dile getiren Berivan böyle devam etti: “Son saldırı, Türk rejiminin acımasız olduğunu gösteriyor ve bölgeye yönelik saldırılarını sürdürdüğünü gösteriyor.”

‘CİDDİ ULUSLARARASI BİR TUTUMA İHTİYAÇ VAR’

Berivan Xalid, “Türk devletinin şu anda gerçekleştirdiği saldırılar ve bombalamalar, Erdoğan rejiminin ahlaki ve insani kurallara saygısının olmadığını gösteriyor. Depremin Türkiye’de verdiği zarar Türk rejiminin umurunda değil” değerlendirmesinde bulundu.

İşgalci Türk devletinin işlediği suçların uluslararası toplum nezdinde değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Bêrîvan Xalid, “Erdoğan rejiminin şu anda Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik suç ve saldırıları uluslararası toplum nezdinde dikkate alınmalıdır. Uluslararası öneme sahiptir ve bu rejime karşı ciddi ve güçlü bir tavır sergilenmelidir” ifadelerini kullandı.

‘TÜRK REJİMİNİN SUÇLARI DOĞAL AFETLERDE BİLE DURMADI’

Berivan Xalid açıklamasını şöyle tamamladı: ” Kuzey ve Doğu Suriye’de, bu rejimin bölgeye yönelik saldırılarının bir gün olsun duracağını tahmin etmiyoruz. Bu rejim, ülkesini muhalefet için büyük bir hapishaneye çevirmiş, Türkiye’yi Suriye’ye ve dünyaya yönelik terör kapısı haline getirmiştir. Aynı zamanda bölgenin güvenlik ve istikrarının bozulmasının kaynaklarından biri oldu. Doğal afetler, Türk devletinin suçlarını durdurmadı.”

(rr)

ANHA