Bitlis: Seçimlerde kadın gücümüzü göstereceğiz

Bitlis’im tek kadın adayı Yeşil Sol Parti’den Semra Çağlar Gökalp.  Yeşil Sol Parti’nin bu kadın adayı etrafında kenetlenen kadınlar, seçim çalışmalarına öncülük ediyor. Bitlisli kadınlar, kentte ve ilçelerinde köy köy, mahalle mahalle ve ev ev dolaşarak Yeşil Sol Partili Gökalp için oy istiyor.

 

‘KADINLARLA BAŞARACAĞIZ’ 

 

Kadınların kentteki seçimlerde öncü rol oynadığını belirten Barış Annesi Saadet Çaçan, “Bir dönem kadınlar sadece evlerdeydi, dışarı çıkmıyorlardı. Kadınların bulunduğu alanlarda yaptığı çalışmalar ve konuşmalar çok etkili oluyor. Gittiğimiz her yerde kadınların neden özgür olmalarını anlatıyoruz. Kadınlar ne zamana kadar baskı altında olacak. Ne zamana kadar erkeklerin kölesi olacak. Tüm kadınlara meydanlara çıkın diyoruz. Bu seçimde kadınların çalışması çok iyi oluyor ve şu an her yerde kadınları görüyoruz. Köylerde, şehirde, mahallelerde ve evlerde seçim çalışması yürüten kadınlarla başaracağız” dedi.

 

‘ERDOĞAN’IN GİTMESİ GEREKİYOR’ 

 

AKP iktidarın çok büyük acılar yaşadıklarını dile getiren Çaçan, “Erdoğan, annelerin ciğerini yaktı. O yüzden 14 Mayıs seçimleri için, çok çalışacağız ve başaracağız. Ne olursa olsun, Erdoğan’ın artık gitmesi gerekiyor. Biz cumhurbaşkanlığını Kılıçdaroğlu’na, milletvekili seçimini de Yeşil Sol Parti’ye vereceğiz. Bitlis’te 3 parlamenterimiz var, 3’ünü de Meclis’e göndereceğiz. Bir olalım, sesimiz bir olsun. Kürtler artık özgür olsun. Nereye kadar başkalarının egemenliği altında yaşayacağız” diye konuştu.

 

‘KADINLAR DAHA GÜÇLÜ OLACAK’ 

 

Kentte seçim çalışmalarına öncülük ettiklerini belirten Süreyya Aydın, “Ama Bedlîs genelinde muhafazakar bir yapı var. Biz de kadınların seçim çalışmalarına katılması ve evlerden çıkması için çalışmalar yapıyoruz. Özellikle köylerde yaptığımız seçim çalışmalarda kadınların yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz. Kadınlar köylerde bizi zılgıtlarla, zafer işaretiyle büyük bir coşkuyla karşılıyor ve destek veriyor. Kadınların bu destekleri bizlere güç, moral ve motivasyon veriyor. Özellikle Bedlîs’in bazı ilçelerinde kadınlar dışarı çıkmak istiyor ve bir şeyler yapmak istiyorlar. Ama o muhafazakâr, erkek zihniyeti izin vermiyor. Kadınlar, Kürt Özgürlük Hareketi ile beraber bir adım değil, birkaç adım ilerledi” diye belirtti.

 

Kadınların dünyaya yayılan “Jin jiyan azadî” felsefesiyle mücadelelerini yükselttiğini ifade eden Aydın, “Seçimlerle beraber kadınlar daha da güçlü olacaktır. ‘Kadın özgürleşmeden toplum özgürleşemez’ sloganı, bu seçimle gerçekleşecek” şeklinde konuştu.

 

‘KADIN GÜCÜYLE AKP’Yİ DEĞİŞTİRECEĞİZ’ 

 

İktidarın Bedlîs’te ciddi baskısı olduğunu dile getiren Aydın, “AKP’nin toplum, adalet ve demokrasi üzerindeki baskısını 14 Mayıs seçimleriyle ortadan kaldıracağız. Biz kadınlar; canla, başla çalışıyoruz. Özellikle Yeşil Sol Parti’nin mahalle ve köy çalışmaları adeta miting havasında geçiyor. Biz kentimizde kadınların gücüyle AKP ve sistemini 14 Mayıs’ta değiştireceğiz. O güç biz kadınlarda var” vurgusunda bulundu.

 

‘YEŞİL SOL PARTİ UMUT OLDU’ 

 

Yeşil Sol Parti Tetwan İlçe Eşsözcüsü Nurdan İlbasan, Yeşil Sol Parti ile kadınların umudunun arttığını ifade ederek, “Bu seçimde kadın gücümüzü göstereceğiz. Seçimlerden sonra kadınlara bir yol açacağız, kadının gücünü büyüteceğiz. Seçimlerden sonra kent genelinde kadın çalışmalarına devam edeceğiz. Kadınlar Yeşil Sol Parti’yi kesinlikle ‘umut’ olarak görüyorlar. Kadınlar ‘jin, jiyan, azadî’ sloganın verdiği enerji ile çalışma yürütüyorlar. Kadınların önünü bir tek Yeşil Sol Parti açıyor, bu durum onlara umut veriyor. Kürt Özgürlük Hareketi’nin verdiği mücadele gerçekten başarıya ulaşmıştır” dedi.

 

/Mezopotamya Ajansı /