Botanlı kadınlar direniş ruhuyla alanlarda olacak

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinin startı verildi; Mardin, Amed, Şırnak ve Batman’da da final mitingleri gerçekleştirilecek.

Jinha’nın haberine göre kadınlar, “Newroz ruhuyla alanlarda olalım” diyerek bölgedeki kadınları coşkuları ile mitinglere katılma çağrısında bulundu.

Botanlı kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne büyük bir coşku ile hazırlanıyor. Bölgenin 5 kentinde yapılacak final mitingleri için çalışmalara başlayan kadınlar alanları doldurmayı hedefliyor. Newroz ruhuyla alanlarda olacaklarını ifade eden Botanlı kadınlar, “Erkek devlet şiddetine karşı birlik olalım” sözleriyle bölgedeki kadınları yapılacak 8 Mart etkinliklerine davet etti.

“Bütün kadınlara ulaşmayı hedefliyoruz”

Batman’da yapılacak final mitingi ve çalışmaları için konuşan Tevgera Jinên Azad (TJA) Aktivisti Fatma Doğan, final mitingi öncesi kentte köy köy ilçe ilçe gezeceklerini ifade etti. 1 Mart’ta verecekleri start sonrası alanlara çıkacaklarını aktaran Fatma Doğan şunları söyledi:

“Köylerde toplantılar alıp kadınlarla bir araya gelmeyi düşünüyoruz. Bunun yanı sıra merkezde toplantılar alacağız. Kadınlar için neler yapabiliriz onu tartışacağız. Son süreçte yaşanan taciz, tecavüz ve şiddetlerin haddi hesabı yok ve bizler bunu parantez içerisine alamayız. Biz bunlara karşı olduğumuzu alanlardan haykıracağız. Kadınlar olarak 8 Mart alanlarında olacağız. Bütün kadınlar bu noktada direnişi örgütlenip çalışmalara katılsın.”

“Botanlı kadınlar coşkuları ile 8 Mart’a hazır”

Şırnak’ta çalışma yürüten TJA Aktivisti Songül Eden ise Botanlı kadınları her zamanki coşku ve kararlılık ruhuyla alanlara davet etti. Birlik ve örgütlenme çağrısında bulunan Songül Eden, “Bu dönemde 8 Mart için Botanlı kadınlar olarak ses çıkarmamız gerekiyor. Her daim hazırız. Bu devlete ve erkek sisteme cevap olmak için alanlarda olmamız gerekiyor. Sadece Botan değil bütün dünya kadınları emekçi ile direnişçi kadınlar olarak alanlarda olalım ve yaşananlara dur diyelim. Ele ele verip örgütlenelim. Bizler Botanlı kadınlar olarak bu süreçte yaşanan her şeye karşı birlik olalım” şeklinde konuştu.

“Newroz ruhuyla alanlarda olacağız”

8 Mart’ın kadınlar için bir direniş ruhu simgesi olduğunu belirten Amed TJA Aktivisti Yasemin Üçer ise 8 Mart kapsamında bütün kadınların günlerine ve kendi haklarına sahip çıkması gerektiğine yer verdi. Başta Amed olmak üzere bütün bölgede kadınların birbirlerini sahiplenmeleri gerektiğini belirten Yasemin Üçer konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Kadınları Newroz ruhuyla direniş ruhuyla alanlara bekliyoruz. Amed olarak 8 Mart’ta tutuklu kadınların sesi olarak ve yaşanan tecride cevap olarak başlayacağız. Bu yüzden startı Kerboran’da verdik. Bunun daha büyüğü olarak ulaşabileceğimiz bütün kadınlara ulaşacağız. 8 Mart’ın ruhuna yaraşır çok görkemli bir görkemle final yapacağız bu noktada çalışmalarımızı buna göre yapıyor ve buna göre örgütleniyoruz.”

“Örgütlenirsek yapamayacağımız şey yok”

Mardin’de çalışma yürüten TJA Aktivisti Aysel Ayav ise kentte yapacakları programa dair şunları söyledi: “Biz kadınlar örgütlenip el ele verdiğimiz zaman yapamayacağımız bir şey yok.  Kadının başaramayacağı bir şey yoktur. Biz bunu kadının özgüvenini sağlaması noktasında daha iyi örgütleme yapar ve bir araya gelirsek yaşanan şiddet ve cinayetler de azalır. Bu şekilde hem kazanımlarımızı artırır hem de elde olan kazanımlarımızı koruruz. Biz 8 Mart çalışmalarına Şubat ayında başladık. Alanlardayız her daim de alanda olmaya devam edeceğiz. 8 Mart kadınlara bir coşku mutluluk veriyor. Bunu şuanda Kürdistan’da ki bütün kadınlar hissediyor. Bu hissiyat 8 Mart’ta alanları dolduracak.”

 

/jinhaaagency/