Çelenk: Halk, kadın vekillerin parlamentoda olmasını istiyor

Sahada yürüttükleri çalışmalara ilişkin konuşan Yeşil Sol Parti Amed adaylarından Sevilay Çelenk, “Halkımız kadın vekillerin parlamentoda güçlü olmasını istiyor” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, 14 Mayıs 2023 seçimleri kapsamında yürüttüğü çalışmalarda Amed’in sokaklarını arşınlamaya devam ediyor. Kentin tüm ilçelerine defalarca ziyaretlerde bulunan Yeşil Sol Parti, adaylarını seçmenlere tanıtarak 12 vekil kotasını doldurmayı amaçlıyor.

Amed’den 6‘ıncı sıra adayı olan Sevilay Çelenk, kentte yürüttükleri çalışmalar sırasında halkın kendilerine karşı yaklaşımlarına ilişkin konuştu.

Çelenk, tüm ailesinin Amed’de yaşadığını söyleyerek, aslında bir ayağının hep burada olduğunu belirtti. Ankara’da yaşıyor olsa bile yıllardır Amed’den kopmadığını kaydeden Çelenk, seçim çalışmaları nedeniyle geldiği kentte her şeyin aslında bıraktığı gibi olduğunu ifade etti.

HALKIN BİZE GÜVENİNİ GÖRÜYORUM

Yürüttükleri çalışmalar sırasında Amedlilerin büyük bir coşkuyla bütün Türkiye’de yaşamı yeniden kurma konusunda çok inançlı olduklarını gördüklerini söyleyen Çelenk, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizlere duydukları güveni açıkça görüyorum. Ona layık olmaya çalışıyoruz. Öyle ilginç bir yüce gönüllülük var ki herkesin şu anda tek istediği seçim kazanmaktır. İnsanlar kendileri için değil, bütün ülkenin yararı için bir şey istiyorlar. Barış ve demokrasi istiyorlar. Yoksullaştırılmış, boyun eğdirme ve yozlaştırma politikalarına rağmen insanların bu seçimlere dair umutları çok büyük. Her seçime bu kadar büyük bir heyecanla, büyük bir duygusal yatırımla giriyorlar ve kazanımlar ellerinden gidiyor. Cezaevlerinde, seçtikleri tüm siyasetçiler siyasi rehineler şu anda”.

ERDOĞAN’DAN KURTULMA İSTEĞİ

Cumhurbaşkanlığı seçiminin de çok önemli olduğunu vurgulayan Çelenk, “Bu tek adamdan herkes kurtulmak istiyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı süreci başka birinin asla cumhurbaşkanı olmaması olarak karakterize edildi. Halk, buna son vermek istiyor. O yüzden de cumhurbaşkanlığı seçimi tabii ki önemlidir. Herkes, güven duyabileceği birinin cumhurbaşkanı olmasını istiyor elbette. Aynı zamanda mecliste çok güçlü bir Yeşil Sol Parti istiyorlar. En az 100 vekil hedefliyoruz. Halkımız, çok sayıda kadın vekil istiyor. Zaten şu anda da parlamentoda vekil adayları için de kadın oranının en yüksek olduğu partiyiz. Sadece iktidar değişikliği yetmiyor. Orada bu değişen iktidarın aynı türden ayrımcı dışlayıcı politikalara sürüklenmemesi için çok güçlü bir muhalefet gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

/ANF/