​​​​​​​Cizre Bölgesi Genç Kadınlar Birliği 3’üncü konferansını gerçekleştirdi

Cizre Bölgesi Genç Kadınlar Birliği, “Viyan ve Nûjiyanların gençlik ruhuyla özgürlük savaşını kazanacağız” şiarıyla 3. Konferansını gerçekleştirdi.

Cizre Bölgesi Genç Kadınlar Birliği, “Viyan ve Nûjanların gençlik ruhuyla özgürlük savaşını kazanacağız” şiarıyla 3. Konferansını Qamişlo’daki Mihemed Şêxo Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdi.

500 delege, Kongra Star, HPC-Jin, İç Güvenlik Güçleri-Jin, YPJ, Cizre Bölgesi İçişleri Komitesi üyeleri, Kuzey ve Doğu Suriye Gaziler Federasyonu, PYD ve Şehit Aileleri Meclisi konferansa katıldı.

Konferans salonu, “Gençlik Apo’nun fedaisidir”, “Gençliğin gücüyle Bêrîtanların çizgisinde zaferi kazanacağız”, “Zap, Avaşîn ve Metîna ruhuyla tecridi kıracağız ve Özgür Kurdistan’ı kuracağız, “Şehit Silava’nın ruhuyla tecridi kıracağız” ve “Jineolojiyle özgür yaşama doğru” yazılı pankartlarla süslendi.

Kongra Star Sözcüsü Remziye Mihemed, konferansın açılış konuşmasını yaptı. Remziye Mihemed, genç kadınların öncülük ve mücadeleleriyle tüm dünyaya yayılan “Jin, jiyan azadi” isyanına ilham kaynağı olduğunu söyledi. Mihemed, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik işgal saldırılarına karşı genç kadınların mücadelesine de dikkat çekti.

‘GENÇ KADINLARIN GÖREVİ KOMPLOLARI BOŞA ÇIKARMAKTIR’

Remziye Mihemed sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu an zorlu bir süreçten geçiyoruz, birçok başarı kazandığımız doğrudur, ancak Türk devleti bugün kazanımlarımıza saldırıyor ve farklı bir şekilde bize yöneliyor. Genç kadınların görevi, bu politikaları ve komploları boşa çıkarmaktır. Bugün kadınlara, gençlere ve topluma yönelik askeri ve siyasi soykırım yürütülüyor. Kürt halkı şahsında, birkaç ay sonra Lozan Anlaşması’nın 100’üncü yıl dönümü olacak ve Kürtlere karşı başka bir plan gerçekleştirmek istiyorlar. Mücadelemizi güçlendirmeliyiz. Bugün genç kadın konferansına katılan yüzlerce kadın, her zaman ve sürece hazır olduklarını gösteriyor. Çalışma ve devrim düzeyimizi yükseltmeliyiz. Bölgelerimizi Türk devletinin elinden kurtarmalı, devrimimize her şeyden önce sahip çıkmalıyız.”

Kongra Star sözcüsünün konuşmasının ardından Önder Abdullah Öcalan’ın gençlik ve devrimci halk savaşı ilkelerine göre örgütlenmenin önemi üzerine değerlendirmeleri okundu.

Konferansta siyasi durum, Rojava ve Kürdistan genelinde genç kadınların durumu ve birliğin iki yıllık çalışmalarına ilişkin rapor ve öneriler okundu. Ayrıca birliğin eylemleri ve çalışmalarına ilişkin bir sinevizyon gösterildi.

Ardından genç kadınların örgütlenme durumu hakkında tartışmalar yapıldı. Ortaya çıkan tartışmalarda, Genç Kadınlar Birliği’nin gerçekleşen saldırıları karşı sisteminin geliştirilmesinin önemine dikkat çekildi. Tecride karşı ve Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün gerçekleştirilmesi için eylemlerin büyütülmesi gerektiği söylendi. Ayrıca genç kadınların, komünlerdeki rolünün arttırılması gerektiği belirtildi.

GENÇ KADINLAR BİRLİĞİ MECLİSİ SEÇİLDİ

Konferans alınan şu kararlarla sona erdi: “Önder Abdullah Öcalan üzerindeki ağır tecridin kırılması ve fiziksel özgürlüğünün sağlanması için eylemler büyütülecek. Genç kadınlar, her alanda (okullar, komünler, üniversiteler ve kurumlar) Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesine göre örgütlenecektir. Seminerler, toplantılar, sinevizyonlar, bildirilerin dağıtılması ve eğitim devrelerinin açılması yoluyla Önder Abdullah Öcalan’ın paradigması tanıtılacak

Devrimci halk savaşı temelinde hareket edilerek, silah kullanma öğrenilecek, şehirlerde ve köylerde savunma komiteleri kurulacak. Genç kadınlara yönelik suçlara karşı sessiz kalınmamalı ve suçlular genç kadınlara hesap vermelidir. Kürdistan’a yönelik saldırılara karşı gerilla direnişine destek olunmalı. Her türlü işgale, özel savaşa ve erken evliliğe karşı mücadele edilmeli. Toplumda özgür bir arada yaşama kültürü yaygınlaştırılmalıdır. Üniversitelerde seminerler yoluyla jineoloji güçlendirilmeli. Genç kadınlardan oluşan iletişim komitesi aktifleştirilmeli, spor, kültür ve sanat çalışmaları genişletilmeli.

Konferansın sonunda 13 üyeden oluşan Cizre Bölgesi Genç Kadınlar Birliği meclisi seçildi.”

 

/ANHA/