​​​​​​​Cizre bölgesi halkı Zeyneb ve Bêrîtan’ı sonsuzluğa uğurladı

Cizre bölgesinden binlerce kişi Şehit Zeyneb ve Bêritan için Hesekê’deki Şehîd Dijwar Şehitliği’nde düzenlenen cenaze törenine katılarak, şehitleri son yolculuğuna uğurladı…

Cizre bölgesinden binlerce yurttaş, işgalci Türk devletine ait bir SİHA saldırısı sonucu şehit düşen Cizre Bölgesi Adalet Bürosu Eş Başkanı Zeyneb Mihemed ve Tebqa’da şehit olan  Nêrmîn Sîno (Bêrîtan Dêrsim) uğurlamak için Hesekê’ye bağlı Dawûdiyê köyündeki Şehîd Dijwar Şehitliği’ne akın etti.

Törene bölgeden binlerce yurttaş, Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Halk Koruma Birlikleri (YPG), Kadın Koruma Birlikleri (YPJ) savaşçıları, Özerk Yönetim sivil ve askeri kurum üyeleri katıldı.

‘BU TOPRAKLARIN İKİ GÜZEL ÇİÇEĞİNİ UĞURLUYORUZ’

Halk kitlesi şehitliğe ulaştıktan sonra, konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Fatme Elî, “Bugün bu topraklardan iki güzel çiçeği uğurluyoruz” dedi.

Fatme Elî sözlerine şöyle devam etti: “Erdoğan, dağlarımızı yasaklı silahlarla dağlarımızı bombalıyor. İnsansız hava araçlarıyla bombalıyor. Tüm bunlar güçlerimizin iradesini kırmak için ama tüm çabalarına rağmen yine de başarısız oluyor.”

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eş Başkan Yardımcısı Hesen Koçer, “Bu saldırılarla bölge halkı yok edilmek isteniyor. Bunun için de işgalci Türk devleti bölge halkının iradesini kırmak için saldırılarını sürdürüyor” dedi.

Koçer Şehit Zeyneb hakkında şöyle konuştu: “Zeyneb arkadaş çocukluğundan şehadetine kadar devrimci ve mücadeleci bir ruhla büyüdü. Çalışmaların durdurmuyordu. Her zaman çalışmaları başarılıydı ve özgür kadını temsil ediyordu.”

Koçer, şehitlerin izinden yürümenin ve mücadelenin düzeyini yükseltmenin önemine vurgu yaptı.

Koçer, konuşmasının sonunda Türk işgalinin saldırılarının iradelerini yenmeyeceğini ve onları korkutmayacağını belirtti.

İŞGALCİ BİTİRECEĞİZ

Cizre Bölgesi Askeri Meclisi Yürütme üyesi Evîndar Dêrik ise, “Rojava Devrimi, tüm dünyada kadın devrimi olarak biliniyor. Çünkü YPJ, QSD ve halk 10 yıl büyük bir mücadele sergiledi. Dünyanın en tehlikeli terör örgütüne karşı durdular ve binlerce şehit verdiler” ifadelerini kullandı.

Evîndar Dêrik konuşmasına şöyle devam etti: “Ne olursa olsun bu devrim kadın mücadelesiyle tanındı. YPJ direnişi sayesinde onurlu bir yaşam ve özgür bir Suriye hedefiyle dünyada örnek oldular.”

Konuşmasının sonunda şehitlerin hedeflerini gerçekleştirene ve işgali bitirene kadar şehitlerin izinde yürümeye devam edeceklerini sözünü veren Evîndar Dêrik, işgalci Türk devletinin hiçbir zaman onları zayıflatmayacağını ve iradelerini yenemeyeceğini vurguladı.

Daha sonra konuşan Özerk Yönetim Kadın Koordinasyonu üyesi Perwîn Yûsif, “Zeyneb arkadaşın yaşamı, devrimin başlangıcından itibaren mücadele ve başarılarla doludur” dedi.

Perwîn Yûsif, şehitlerin intikamını alma ve özgürlük çizgisini takip etme sözünü yineledi.

Şehit Zeyneb’in kardeşi Leyla Sarûxan ise, “İnsanın bu süreçte ciğerinin bir parçasından bahsetmesi önemli bir şeydir. İnsan ne diyeceğini bilmiyor” dedi.

Leyla Sarûxan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kardeşim Zeyneb şehit olduktan sonra, sorumluluklarım arttı, şimdi şehidin kız kardeşi oldum, sonuna kadar bu isme sahip çıkacağım.”

Leyla Sarûxan şehitlerin takipçisi olacakları sözünü yineledi.

Törenin ardından şehitlerin şehadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi. Ardından iki şehidin cenazesi zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.

ANHA