Cizreli anneler: Türkiye artık silahları susturmalı

KCK’nin eylemsizlik kararına rağmen Türkiye’nin saldırılarını sürdürmesine tepki gösteren Cizreli anneler, “Saldırılarınızı durdurun” dedi.

 Maraş merkezli yaşanan depremlerden sonra KCK yaptığı açıklamada eylemsizlik kararı aldı. Yine KCK Eşbaşkanı Besê Hozat, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada eylemsizlik kararını 14 Mayıs seçimlerine kadar uzattı. KCK’nin açıklamalarına karşı, Türkiye’nin Nisan 2022’de KDP’nin desteğiyle Federe Kurdistan Bölgesi’nin Zap, Avaşîn ve Metîna bölgelerine dönük saldırıları da hız kesmeden devam ediyor. KCK, son olarak yaptığı açıklamada AKP-MHP’nin seçimlerden önce bölgeye dönük kapsamlı bir saldırı hazırlığında olduğu uyarısında bulundu. 

Şirnex’ın Cizîr (Cizre) ilçesindeki kadınlar, Türkiye’nin devam eden saldırılarına tepki göstererek, saldırıların durdurulması çağrısında bulundu. 

 

‘KARAR GÖRMEZDEN GELİNİYOR’ 

Annelerden Nafiye Küçük (57) KCK’nin eylemsizlik kararının oldukça önemli olduğunu belirterek, “PKK eylem yapmıyor ama Türkiye her gün saldırıyor. Her gün bombardıman yapılıyor. Depremden dolayı PKK’nin aldığı karar önemlidir. Kimse ölmesin istiyoruz ve çözüm istiyoruz. Bizim yüreğimiz yandı ama başka annelerin yüreği yanmasın istiyoruz. Uluslararası güçler de bu alınan kararı görmezden geliyor ve saldırılara göz yumuyor. Türkiye artık bu saldırılarını durdursun” dedi.

 ‘SİLAHLARI SUSTURUN’ 

Annelerden Zeynep Yılmaz (58), “Türkiye barıştan yanaysa bu karara uymalıdır” dedi. Yılmaz, annelerin artık ağlamalarını istemediklerini ifade ederek, “Biz kimse ölsün istemiyoruz. Türkiye’nin de artık saldırılarını durdurması gerekiyor. Türkiye ateşkes ilan etmeli. Depremde bu kadar insan öldü ama saldırılarını durdurmadılar. Türkiye bu karara cevap vermeli ve bu saldırıları da durdurmalıdır. Silahları susturun” diye belirtti. 

 ‘ERDOĞAN ARTIK DURSUN’

 Fatma Akça (68), bu süreçte ihtiyaç duyulan şeyin barış olduğuna işaret ederek, “Erdoğan’ın biraz vicdanı olsun.  Artık annelerin çocukları evlerine dönsün istiyoruz. Bu saldırılar daha ne kadar devam edecek, anneler daha ne kadar yolu gözleyecek? Erdoğan her zamanki gibi kendi bildiğini okuyor. Erdoğan artık dursun” diye konuştu. 

 Zeynep Ergen (69), her iki taraftan da savaşı durdurmalarını isteyerek, “Biz Kürtler barıştan başka bir şey istemiyoruz. Bu dünyaya artık barış gelsin istiyoruz. Hak yok, hukuk yok. Ama artık olsun istiyoruz. PKK eylemsizlik kararı aldıysa onlar da durdurmalıydı” dedi.  

 

/Mezopotamya Ajansı/