DAKP: Leyla Güven serbest bırakılsın

Dicle Amed Kadın Platformu, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in tutuklanmasına tepki göstererek, serbest bırakılmasını istedi.

 Dicle Amed Kadın Platformu (DAKP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in tutuklanmasına ilişkin Eğitim Sen 1 No’lu Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

“Leyla Güven serbest bırakılsın” pankartının açıldığı açıklamada konuşan Eğitim Sen 1 No’lu Şube Eşbaşkanı Emine Akşahin, Leyla Güven’in başta Kürt kadınlarının olmak üzere, ülkede hak, hukuk, demokrasi mücadelesi veren tüm kesimlerin mücadelesinde önemli bir sembol olduğunu kaydetti.

Kürt halkının, kadınların, emekçilerin, tüm muhalif kesimin iradesinin yok sayıldığını ve çözümsüzlükte ısrar edildiğini belirten Akşahin, “İktidar, Anayasa’yı tüm dünyanın gözü önünde çiğnemekten çekinmemektedir. Leyla Güven yaşamanı kadın mücadelesine, Kürt halkının mücadelesine adamış, ülkede yaşanan tüm haksız, hukuksuz, insanlık dışı saldırılara karşı onurlu ve cesur bir duruş sergileyerek mücadele etmekten geri durmamıştır. Ancak iktidarın zulmünü hisseden herkes bilmelidir ki Leyla Güven ve biz kadınlar, amacımıza ulaşmadan içeride ve dışarıda, nerede olursak olalım mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz” diye belirtti.

‘ÇÖZÜMSÜZLÜK ZARAR VERECEK’

 Leyla Güven ve diğer Kürt siyasetçiler üzerinde giderek artan baskı, tutuklama ve gözaltıların ülkedeki güven ve huzuru bozmaya, toplumu kutuplaşmaya götürdüğüne işaret eden Akşahin, “Bizler barış ortamının sağlanmasını, iktidar eliyle oluşturulan umutsuzluk ikliminin dağılmasını, halkların kardeşliği hukukunun benimsenmesini istiyoruz. Aksi takdirde bu çözümsüzlük politikanız halkların beraberliğine zarar verecek, ülke yaşanmaz hale gelecektir” ifadelerini kullandı.

 Akşahin, şunları söyledi: “Dicle Amed Kadın Platformu olarak, Kürt kadın siyasetçi Leyla Güvenin tutuklanmasını kınıyor, verilen gayri hukuki kararın son bulması ve Leyla Güven in derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz.”

/MA/