Deniz Poyraz’ın anısına düzenlenen futbol turnuvası devam ediyor

HDP İzmir Gençlik Meclisi’nin, İzmir İl binasında katledilen Deniz Poyraz anısına ‘Bağımlılığın ağlarını del’ şiarıyla düzenlediği futbol turnuvası 6 müsabaka ile start aldı. 

HDP Gençlik Meclisi’nin İzmir İl binasında katledilen Deniz Poyraz anısına “Bağımlılığın ağlarını del” sloganıyla düzenlediği futbol turnuvasının İzmir ayağı önceki akşam başladı. HDP İzmir Gençlik Meclisi’nin Buca ilçesinde bir halı sahada organize ettiği turnuvada, 10 takım yarıştı. Deniz Poyraz’ın fotoğrafının asıldığı sahaya “Denîzek biçe, hezar denîz bên” pankartı asıldı. Kadınlar ellerinde meşalelerle sahaya, “Şehid namirin”, “Bijî berxwedana zinadana” ve “Jin jîyan azadî” sloganları eşliğinde çıktı.

‘Deniz aramızda’

Saygı duruşunun ardından başlayan programda söz alan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Deniz’in katledilişinin gençlere, Kürtlere ve devrimcilere gözdağı vermeyi amaçladığını ifade etti. Kemalbay, “İnkarcılık ve tekçi zihniyeti bu toplumu korkuyla, şiddetle dağıtmaktı ama tam tersine Deniz Poyraz, aramızda her birimiz Deniz Poyraz’ız ve ilk günde dediğimiz gibi ‘bir Deniz gider bin Deniz gelir.’ Asla barış mücadelesi, özgürlük mücadelesi, eşitlik mücadelesi bir adım dahi geri gitmez” dedi.

Kadınların da oynadığı ilk maçın skoru şu şekilde:

*Rêhevalê Deniz Spor 5 – Hêvîspor 2

*Dalkurd FS Spor 7 – Ararat Spor 2

*HDP Konak İlçe Örgütü Üyeleri  17- Amed Spor 7

*Katyusha Spor 12 – Mezopotamya Spor 1

*HDP İzmir Gençlik Meclisi Spor 11 –  Özgür Baretliler Spor 8

*Reel Mardin 4 – Karlıova Spor 4, maçı penaltı atışları ile Reel Mardin Spor kazandı.

 

2 takım yarışacak

İzmir Buca’da gerçekleşecek turnuvada 2’si kadın 45 takım yarışacak. Takımlar 10’ar kişiden oluşuyor. Eleme usulü ile devam edecek turnuva çeyrek final, yarı final ve final şeklinde 3 aşamadan oluşuyor. Takımlar ikişer takım ortak kura çekilerek, şampiyonluk için yarışacak. Bu kapsamda her hafta cumartesi ve pazar günleri iki maç yapılması ve turnuvanın yaklaşık 1 ayda tamamlanması planlanıyor.

 

/İzmir/