Dersimli Kadınlar 14 Mayıs’a hazır: Biz değiştireceğiz

– Yeşil Sol Parti Dersim büro açılışına katılan kadınlar, partinin kendileri için umut olduğunu belirterek, “Kadınlar değiştirecek, biz değiştireceğiz” dedi. 

 

Ülkenin geleceğini belirleyecek 14 Mayıs seçimlerine, 1 ay kaldı. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) dün Dersim’de yaptığı büro açılışına katılan kadınlar, iktidarı değiştirmeye geldiklerini dile getirdi. 

 

‘MÜCADELE EDECEĞİZ’

 

Emek ve Özgürlük İttifakının halklar için umut olduğunu belirten Pakize Aydın, “Kadınlar yıllardır AKP-MHP iktidarına karşı mücadele ediyor. AKP iktidarı, en son İstanbul Sözleşmesi’nden çekildi. İstanbul Sözleşmesi, kadınlar için önemlidir ve olmazsa olmazımızdır. Geleceğimiz için, Yeşil Sol Parti’ye oy verelim. Türkiye’nin her yerinde bu böyle olmalıdır. Tek adam diktatörlüğünü göndermek için, hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi. 

 

‘AKP GİDECEK, İNANIYORUZ’

 

“AKP’yi devirmek için illaki kazanacağız” diyen Gülten Gürbüz de, “Elimizden maddi manevi ne varsa partimizi güçlendireceğiz. Kadınlar olarak özgürlük, eşitlik ve adalet istiyoruz. Kadınların haklarını alacağız. Haklarımıza sahip çıkacağız. Beklentimiz fazla. Çalışmalarımızı hızlandıracağız, Dersim’de kadınlar için yenilikler bekliyoruz. Her şeyden önce kadın cinayetlerinin, şiddetin, tacizin ortadan kaldırılması için mücadele edeceğiz. AKP gidecek, inanıyoruz” diye konuştu.  

 

‘DERSİM KADIN KENTİ’

 

Demokrasi için seçimlerin önemli olduğunu vurgulayan Meral Yıldız, “Türkiye eşit yurttaşlık talepleri açısından, yıllardır birçok alanda zorluk yaşadı. Yeşil Sol Parti’nin önümüzdeki süreçte güçlü bir çıkış sergileyeceğine inanıyoruz. Yeşil Sol Parti, Türkiye’de demokratikleşmenin önünü açacak. Sadece demokrasi ve ekonomi açısından değil, yeni yüzyıla yeni bir bakış açısıyla girmek, yeni ekoloji politikaları, ve toplumsal anlayışlar ortaya koymak gerekiyor. Yeşil Sol Parti bunun öncüsü olacaktır. Dersim’in bir kadın kenti olmasını istiyoruz. Milletvekili adayımız Ayten Kordu’nun, kadınların sorunlarını dile getireceğine ve kadın mücadelesini büyüteceğine inanıyoruz” diye belirtti. 

 

‘KADINLAR DEĞİŞTİRECEK’

 

Dersim’de kadın adayı desteklediğini dile getiren Besime Gök ise şunları ifade etti: “Dersim halkına inanıyorum.  Adayımızın kadın olması buradaki kadınların daha fazla harekete geçmesini sağlayacaktır. Bundan sonraki çalışmalarda kadınlar daha fazla ses çıkarıp, daha çok alanlarda olacak. Halkımızın Yeşil Sol Parti’ye duyarlı olmasını, desteklemesini bekliyoruz kadınlar olarak güçlüyüz, kadınlar değiştirecek biz değiştireceğiz.” 

 

‘MECLİSİ YEŞİLE BOYAYACAĞIZ’

 

Kadınlar olarak saray rejimini yıkacaklarını ve 15 Mayıs sabahı Meclis’i yeşile boyayacaklarını ifade eden Birsen Orhan da, şunları söyledi: “Saray rejimi iyi bilmeli ki, HDP’yi kapatmakla ardıllar bitmeyecek. Biz kadınlar, adayımıza güçlü bir şekilde destekleyeceğiz. Jin jiyan azadî sloganıyla açılışımızı yaptık. Sloganımızı, meclise taşıyacağız. Kadınların en iyi şekilde bizleri destekleyeceğine inanıyoruz. Dersimli kadınlar olarak, sadece bir vekil olarak değil güçlü bir oy oranıyla meclise gireceğiz. İnanıyoruz ki cezaevindeki tutukluların özgürlük inançları, duvarları aşarak saray rejimini yok edecek.” 

 

MA / Zerrin Sargut