Dünya rekortmeni 105 yaşındaki Julia Hawkins daha hızlı koşmak istiyor

Los Angeles’da düzenlenen Lousiana Yaşlılar Oyunları’nda 1 dakika 2 saniyelik koşu derecesiyle dünya rekoru kıran 105 yaşındaki ‘kasırga’ lakaplı Julia Hawkins’in yeni hedefi yarışı 1 dakikanın altında bitirmek.

105 yaşındaki Julia “Kasırga” Hawkins, Louisana Senior Oyunları’nda 100 metrede dünya rekoruna imza attı. Atlet, kendi yaş kategorisinde 100 metreyi tamamlayan ilk Amerikalı kadın oldu.

Yarış sonrası konuşan emekli öğretmen, bir dakikanın altında bitirme hedefiyle koştuğunu ifade etti. “Aile üyelerimi ve arkadaşlarımı görmek harikaydı. Ama bir dakikanın altında bitirmek istiyordum.”

1:02’nin kendi yaşından daha az olması nedeniyle mutlu olup olmadığı sorulan Hawkins, “Hayır!” cevabını verdi.

105 yaşındaki amatör atlet, daha önce farklı spor dallarında yarışmış ve rekorlara imza atmıştı. 80 yaşında Ulusal Senior Oyunları’nda yarışmaya başlayan Hawkins, zamana karşı bisiklet yarışlarında şampiyonluklar kazandıktan sonra “kendi yaş grubumda mücadele edecek kimse kalmadı” diyerek koşmaya başladı.

100 yaşında sprint kategorilerinde yarışmaya başlayan Hawkins, 2017’de elde ettiği 39:62’lik derecesiyle 100+ kategorisinde dünya rekoruna imza atmıştı.

“Koşmayı seviyorum, diğer insanlara ilham olmayı seviyorum” diye konuşan Hawkins, “Koşabildiğim kadar koşmak istiyorum. İnsanlara mesajım eğer yaşlandıkça sağlıklı ve mutlu olmak istiyorsanız aktif olmak zorundasınız” sözleriyle duygularını ifade etti.

/Guardian/