‘Dünyamızı Geri İstiyoruz’ konferansı ikinci gününde sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirleri ışığında ‘Kapitalist Moderniteye Meydan Okumak’ şiarıyla ‘Dünyamızı Geri İstiyoruz’, ‘ Diren, Geri Al ve Yeniden İnşa Et’, ‘Otonom Eğitim Yap ve Örgütlen’ başlıklı konferanslar serisi ikinci gününde Almanya’nın Hamburg kentinde devam ediyor.

Konferansa Kürt Kurum temsilcileri, HDP Mêrdîn Milletvekili Ebru Günay, eski HDP Milletvekili Hatip Dicle, düşünce kuruluşları, farklı ülkelerden gelen yazar ve düşünce insanların yanı sıra Alman kuruluşların temsilcileri katıldı. Konferans salonunun girişinde ‘Jin Jiyan Azadî’ pankartı asılırken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı, daha önceki konferanslara katılan ve YPG saflarında DAİŞ çetelerine karşı savaşta şehit düşen enternasyonalist savaşçıların fotoğrafları asıldı. Ayrıca PKK, YPG ve YPJ saflarında şehit düşen öncü kadro ve savaşçıların fotoğrafları da giriş salonuna asıldı.

Konferans ikinci günü İrlandalı sanatçıların dans gösterisi ile başladı. Ardından govend grubunun halayı ile devam etti. Sunumun ardından salonda ‘Jin Jiyan Azadî’ sloganları yükseldi.

Konferansa uluslararası basın yoğun ilgi gösterdi. Konferans, ‘Eko Sistem’ ve ‘Toplumsal Kırıma karşı Mücadele’ konulu sunumlarla devam ediyor.
/ANF/