Duygu Asena’nın anısını ve fikirlerini yaşatmak için 2007’den bu yana düzenlenen ‘Kadının Hâlâ Adı Yok Roman Ödülü’ sahibini buldu. Doğan Kitap tarafından düzenlenen ödülün bu yılki sahibi, ‘Servi Nine ve Üç Güzeller’ romanıyla Arlin Çiçekçi oldu.

Doğan Hızlan başkanlığında toplanan seçici kurulun diğer üyeleri Asuman Kafaoğlu Büke, Filiz Aygündüz, İhsan Yılmaz, Sibel Oral ve Elif Tanrıyar.

“Kadının adını bulabilmesi için…”

Jüri, ödül gerekçesini şöyle açıkladı: “Hikâye anlatıcılığında gösterdiği ustalık, Türkçe kullanımındaki yetkinliği, yoğun gerçeklik duygusu, bu topraklarda yüzlerce yıldır kadına ve doğaya uygulanan şiddetin değişmediği gerçeğini İstanbul’daki küçük bir park üzerinden anlatmadaki mahirliği ve kadının adını bulabilmesi, var olabilmesi için sunduğu önermeler gerekçesiyle oy çokluğu ile Arlin Çiçekçi ödüle değer görülmüştür.”

‘Ömürlük bir sorumluluk’

Ödülün sahibi Çiçekçi ise şöyle konuştu: “Adının yanında anılmayı bile yüklü bir mesuliyet saydığım Duygu Asena adına verilen bu kıymetli ödüle ‘Servi Nine ve Üç Güzeller’ romanımın layık görülmesinden onur duyuyorum. Duyduğum bu onuru ve tarifsiz mutluluğu ise başta Duygu Asena’nın simgelediği tüm değerlere olmak üzere, bana ve romanıma bu kıymeti atfeden saygın jüri üyelerine ve 2007 yılından bugüne kadar bu ödüle layık görülmüş değerli yazarlara karşı ömürlük bir sorumluluk olarak kabul ediyorum.”

1981 yılında İstanbul’da doğan Arlin Çiçekçi, Feriköy İlköğretim Okulu ve Pangaltı Ermeni Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü’nü tamamladı. 2009 yılında uluslararası bir teknoloji firmasında görev almaya başladı. 2021’de İdea Creative Yapım Şirketi’ne senarist olarak katıldı. Öyküleri Bavul ve Trendeki Yabancı dergilerinde yer buldu.