Ebû Leyla Kobanê’de anıldı

Şehit Feysel Ebû Leyla, Kobanê Şehit Dicle Şehitliği’nde mezarı başında yapılan törenle anıldı. Anmaya Şehit Aileleri Meclisi ve Minbic Askeri Meclisi üyeleri ile Şehit Feysel Ebû Leyla’nın arkadaşları ve ailesi katıldı.

Anma töreninde konuşan Minbic Askeri Meclisi üyesi Mihemed El Cadir, DAİŞ çetelerinin yenilgiye uğratılmasında Şehit Feysel Ebû Leyla’nın rolüne dikkat çekerek, “Şehit Ebû Leyla ile birlikte savaşanlar onun kahramanlığını ve iyi kalpliliğini bilir. O şimdi bölgelerini savunan savaşçılar için bir kahramanlık örneği oldu” dedi.

Minbic Şehit Aileleri Meclisi üyesi Mehmûd El Îdo ise, Şehit Feysel Ebû Leyla’yı anarak, onun bölge halkının içinde bıraktığı izi dile getirdi.

Tören “Şehit Namirin” sloganlarıyla sona erdi.

Komutan Feysel Ebû Leyla, Minbic’i kurtarma hamlesi kapsamında DAİŞ’e karşı yürütülen savaşta 3 Haziran 2016’da ağır şekilde yaralandı, ancak doktorların tüm müdahalesine rağmen 5 Haziran’da şehit oldu.

Şehit Feysel Ebû Leyla, Halep’in Şêxmeqsûd, Eşrefiye ve Eski Halep mahalleleri ile Lazkiye ve Eyn Îsa’da Şam hükümet güçlerine karşı savaşlara katıldı. Ayrıca Kobanê’nin tarihi direnişi, Sirîn’i kurtarma hamlesi, Girê Spî, Hol ve Şedadê kurtarma hamlelerinde yerini aldı.

 

/ANHA/