Efrin’in Kayıp Kadınları…

Yeni Yaşam Kadın Eki’nin, 6. sayısı ‘Efrin’in Kayıp Kadınları’ kapak konusu ile yayınlandı. 

15 günde bir yayınlanan Yeni Yaşam Kadın Eki’nin 6. sayısı ‘Efrin’in kayıp kadınları’ kapağı ile yayınlandı. Bu sayıda Hicran Urun “Dersim Tertelesi’nin Efrin’e uzanan hikâyesi”, Meral Çiçek ise “Efrin’de kadın kırımı yaşanıyor” başlığı ile Efrin’de paramiliter gruplar tarafından kaçırılan kadınların durumunu kaleme aldı.

Yeni sayıda ayrıca, ABD’de idam edilen Lisa Montgomery ve özsavunma hakkını kullanan Melek İpek konuları ile yargının cinsiyetçi tutumunu konu alan çeviri ve yazılar bulunuyor.

6. sayıda yer alan başlıklar şöyle; Dersim Tertelesi’nin Efrin’e uzanan hikâyesi / Hicran Urun, Efrin’de kadın kırımı yaşanıyor / Meral Çiçek, Montgomery’nin idamı ve cinsiyetçi adalet / Julie Bindel – Çeviri, Özsavunma hakkına neden sahip çıkmalıyız? / Heval Arslan, Ana soylu toplumdan korkmayınız / Figen Aras, Kürtlere bir hazinenin kapısı açan kadın: Rudenko / Aysel Tabak, Yeni bilim teknikleri antik kadın savaşçılar hakkında bize ne anlatıyor? / Annalee Newitz – Çeviri, Ses verin duvarlar yıkılsın / Reyhan Hacıoğlu, İşverenin güçlü silahı: Kod 29 / Nebile Irmak Çetin, Bizi bu kâbustan ancak kadınlar kurtarabilir / Zeynep Altınkaynak.

/Yeni Yaşam/