Efrînli kadınlar Nagihan Akarsel için yürüdü

Efrînli binlerce kadın Kongra Star öncülüğünde, Jineoloji Akademisi üyesi Nagihan Akarsel için yürüdü. Cinayeti kınayan kadınlar, suçlulardan hesap sorulmasını istedi.

Kongra Star öncülüğünde Erfrînli binlerce kadın, Jineoloji Akademisi üyesi Nagihan Akarsel’in katledilmesine tepki göstermek için yürüyüş gerçekleştirdi.

Şehba Kantonu’nun Ehdas ilçesinden bir araya gelen Efrîn bölgesinden binlerce kadın, Şehit Nagihan Akarsel, Jina Emini, Zeyneb Saroxan’ın resimlerinin yanı sıra, “Jin Jiyan Azadî” ve “Ölsün ihanet” pankartları taşıdı.

Eyleme katılan kadınlar ilçe merkezindeki parka kadar yürüdü. Burada konuşan Efrîn Bölgesi Jineoloji Araştırmak Merkezi üyesi Zehriyan Hisên, “Kapitalist sistem, namus adı altında kapanmayı kabul etmeyen, başta bilgili kadınlar olmak üzere kadınları yok etmek istiyor. Bu nedenle kadınları tasfiye etmek istiyorlar. Bu acımasız politikalarla katledilen kadınlar arasında hayatını kadın özgürlüğü ve eğitimi için geçiren Nagihan Akarsel’de var. Nagihan silah kaldırmadı, ama fikirleri silahıydı ve düşmanları korkuttu” dedi.

Zehriyan Hisên şöyle devam etti: “Önder Öcalan’ın fikir ve felsefesini kendimize esas aldığımız için irademizi kıramazlar. Bir adım geri atmayacağız. O insanlık dışı saldırılar bizim mücadelemizi ve hedeflerimizi etkilemeyecek. Her zaman ileriye doğru adım atacağız.”

Zehriyan Hisên, Başûrê Kurdistan hükümeti de dahil ilgili taraflara bu katliamların hesabının sorulması için suçluları mahkemeye çıkarmaları çağrısında bulundu.

Kongra Star Efrîn Bölgesi Koordinasyonu üyesi Gulê Mihemed, Şehit Nagihan Akarsel’in katledilmesini kınayarak, onun yolunun takipçi olacaklarını vurguladı.

Son olarak katılımcılar, kadınların direnişini selamladı.

 

/ ANHA /