Efrînli kadınlar: Türkiye’nin saldırılarına göz yumanlar vahşetin suç ortaklarıdır

Türk devleti ve ona bağlı cihadist çetelerin Efrin halkına karşı yürüttükleri insanlık karşıtı uygulamaları devam ediyor. Türk devleti ve bağlı çetelerin Efrin’in işgalinden bu yana sürdürdükleri soykırım siyaseti nedeniyle binlerce Efrînli Şehba’ya göç etti ve orada geri dönüş direnişini sürdürüyor.

Ancak Şehba’da bile işgalci Türk devleti ve çetelerinin katliamları durmadı. 2019 yılında Til Rifet’te çocuklara yönelik bir katliam yapıldı. Ardından Aqibê köyünde bir katliam daha yapıldı. Bugün de Til Rifat’a SİHA saldırısı yapıldı.

Şehba’ya göç eden Efrînli kadınlar, işgalcilerin Efrîn halkına karşı vahşetini ve uluslararası toplumun sessizliğini anlattı. Kadınlar, Efrin’i kurtarana kadar direnmeye devam edeceklerini de belirtti.

‘BİZİ KORKUTMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Mabeta ilçesinden olan ve şu anda Til Rifet’te ikamet eden Meryem Omer, işgalci Türk devletinin, Efrîn halkına karşı işlediği suçlara dünyanın tanık olduğunu ancak bu suçlara göz yumulduğunu ifade ederek, işgalci güçlerin Türkiye’nin suçlarına ortak olduğunu belirtti.

Meryem Omer, işgalci Türk ordusunun 3 yıl önce 8 çocuk ve 2 yaşlıya yönelik katliam gerçekleştirdiğini, çocuklara yönelik katliamların durmadığını, en son buna benzer bir katliamı SİHA’larla gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Bu suçlarla bizi korkutmaya ve Til Rıfet’ten göç ettirmeye çalışıyorlar. Ama amaçlarına ulaşamayacak. Efrin’i kurtarıp geri dönene kadar direneceğiz” dedi.

‘RUSYA ÇIKARI İÇİN BÖLGEDE BULUNUYOR’

Hena Mihemed isimli kadın, uluslararası toplumun, işgalci Türk devletinin işlediği suçlara karşı sessiz kalmasını kınayarak, “Til Rifet’te çok sayıda Rus üssü var. Rusya 2015’ten beri bölgede ve bölgeyi koruduğunu iddia ediyor. Ama işgalci Türk devletinin çocuklara ve kadınlara karşı işlediği suçlara karşı sessiz kalması, bölgede kendi çıkarları için olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Hena Mihemed, Efrînli kadınları Türk işgali ve çetelerinin işlediği suçlara karşı direniş hattına katılmaya çağırdı.

‘ULUSLARARASI TOPLUM YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMEK ZORUNDA’

Emel Osman, Birleşmiş Milletler ve insan hakları kuruluşlarına da Efrin halkına karşı görevlerini yerine getirme çağrısında bulunarak, “Türk işgalinin topları ve suçları bizi korkutmuyor. Efrîn’e dönüşe kadar direniş hattına bağlı kalacağız” dedi.

/ANHA/