Elden: Dünyanın dört bir yanındaki kadınlar, Kürt kadınlarının sesini duyun

Aktivist Minto Hendi Elden, dünyadaki tüm kadınları ezilen ve saldırı altında olan Kürt kadınlarla dayanışmaya çağırdı.

Sahrawi aktivist Minto Hendi Elden, Türkiye’nin Kürdistan bölgesi topraklarına yönelik saldırıları ve Rojava ile Şengal arasına örülen duvar ile ilgili  Nujinha’ya konuştu.

Minto Hendi Elden, Kürdistan bölgesi topraklarına yönelik Türk saldırılarına ilişkin olarak, “Kürt halkının başına gelen her şeyden derin üzüntü duyuyoruz ve maruz kaldıkları suçları kınıyoruz, oğullarımız ve kızlarımızla koşulsuz dayanışmamızı ilan ediyoruz. Elbette bu saldırıların amacı Kürt halkını, direnişini ve varlık arayışlarını ortadan kaldırmaktır” şeklinde konuştu.

“Kadınlar en ön saflarda yer aldılar”

Ortadoğulu ve Iraklı kadınların, ülkelerinin egemenliğini aşan bu saldırılar karşısındaki konumuna ve bunların durdurulmasına nasıl katkıda bulunabileceklerine dikkat çeken Minto Hendi Elden, “Kadınlar çağlar boyunca cesaretlerini, bilgeliklerini ve azimlerini savaş karşısında kanıtlamışlardır. Halkını ve ülkesini etkileyen her saldırganlık karşısında bunun en güzel örneği Kürt, Sahra, Filistin ve Cezayirli kadınlardır. Kadınlar işgalci tarafından işlenen tüm suçları ifşa ederek ve bunlarla yüzleşerek ülkesini savunmada ön saflarda yer aldılar” dedi.

Dünya kadınlarına seslendi

Minto Hendi Elden, konuşmasının sonunda, “Kürt ve Iraklı kadınlara sesleniyoruz, onları arzuladıklarına ulaşana kadar mücadeleye devam etmeye çağırıyoruz ve tüm dünya kadınlarını bu mücadeleye destek vermeye çağırıyoruz. Dünyadaki kadınların sorunları ve ortak acıları olan kadınlar olarak birbirimize daha da yakınlaşmak için, çabalarımızı birleştirelim” diye konuştu.

 

/Kaynak: Jinhaagency.com/