Emine Şenyaşar 9’uncu kez ifadeye çağrıldı

 Urfa Adliyesi önünde 267 gündür “Adalet Nöbeti”nde olan Emine Şenyaşar, “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla 9’uncu kez ifadeye çağrıldı.
Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı “Adalet Nöbeti” 267’nci gününde devam ediyor.
İfadeye çağırıldı
Emine Şenyaşar, Suruç İlçe Emniyeti’nde ifade vermeye çağrıldığı için adliye binası önüne gelemedi. “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alana gelen Ferit Şenyaşar, “Adalet istiyoruz” yazılı döviz açarak nöbet eylemini başlattı.
Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti’ndeki feryatlarında kamu görevlisine “hakaret” içerikli sözler sarf ettiği gerekçesiyle ifadesinin alınacağı öğrenilirken, daha önce de 8 defa aynı gerekçe ile ifadesi alındı.
‘Mücadelemiz devam ediyor’
Aile dijital medya hesaplarından, dün akşam bir TV kanalında yayınlanan katliama dair tartışmanın bir videosu ile “Hakkın ve haklının yanında saf tutmak insan olmanın gereğidir. Meşru hukuk çerçevesinde adalet mücadelemiz devam ediyor. Herkes bu soruyu soruyor. Urfa Türkiye’nin vilayeti mi?” mesajı ile paylaştı.
/MA/