Emine Şenyaşar’ı ziyaret eden kadınlar: Bu devletin adaleti yok

198 gündür “Adalet Nöbeti” tutan Emine Şenyaşar’la dayanışmak için İzmir’den gelen heyetin içinde yer alan kadınlar, “Adalet herkese lazım” diyerek Emine’nin yalnız olmadığını belirtti.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 198’nci gününde devam ediyor. Aileyi İzmir’den gelen Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri ve Barış Anneleri ziyaret etti.

Barış Anneleri ve TJA aktivistlerinin içinde bulunduğu heyet, Urfa Adliyesi önüne gelerek, aileyle birlikte nöbet tuttu.

‘Adalet herkese lazım’

Devletin adaleti yerine getirmediğini ve hakkını arayan insanlara ceza vererek, yolundan vazgeçirmeye çalıştığını ifade eden TJA aktivisti Hayat İzgi, ”Emine annenin ailesinden iki kişi katlettiler yetmedi hastanede yaralı olanları ise öldürmeye çalıştılar. Bir oğlunu da tutukladılar. Emine anne adalet istediği için 4 yıl ceza vermeyi çalışıyorlar. Diyorlar ki hakkını arama hakkından bahsetme. Bizim yolumuzdan yürümeyenleri biz katlederiz demek istiyorlar. Aynı şekilde Deniz Poyrazı da katlettiler. Bunların hiçbiri tesadüf değildir. Deniz’i katledenler de aynı kişilerdi. Bunun için Emine annenin acılarına ortak olmaya ve beraber adalet istemeye geldik. Adalet sadece bize lazım değil herkese lazım. Bu yüzden Emine anne için adalet istemeye geldik” sözlerine yer verdi.

‘Devletin adaleti yok’

Devletin adaletinin olmadığını söyleyen Barış Annesi Sultan Yağmakan, dayanışma için geldiklerini ve adalet arayışında olan Emine ve ailesinin yanında olduklarını kaydetti. Sultan, Emine’nin yalnız olmadığını dile getirerek, “Eğer ciğerleri yansaydı Emine anneyi anlarlardı. Yaklaşık 200 gündür adliyenin önünde adalet için oturuyor ama adalet gelmiyor. Devletin adaleti yok. Adaleti olduğunu görmedik. Biz destek vermek için geldik. Onun yanında olmak istedik” dedi.

 

/jin news/