Fransa: Fidan Doğan’ın adı Rennes’te bir meydana verilecek

Paris’te katledilen Kürt kadın devrimci Fidan Doğan’ın adının Rennes’te bir meydana verilmesi kararlaştırıldı.

Rennes Zîn Kadın Meclisi, Amara Halk Meclisi ve Kürt Broton Dostluk Derneği’nin bir caddeye veya meydana Paris’te katledilen Kürt kadın şehit Fidan Doğan’ın (Rojbin) adının verilmesi ile ilgili dosya ve tasarı, Mayıs 2022’de Rennes Belediyesi’ne sunulmuş ve yıl içinde tasarı konusunda belediyeyle görüşülmüştü.

Rennes Belediye Meclisi tasarının tartışılması ve oylanması için toplandı. Belediye meclis üyesi tarafından yapılan konuşmada şöyle denildi:
“Paris’te 10 yıl önce suikastla katledilen üç Kürt aktivistten biri olan Fidan Doğan, Kürt davasının ve kadın mücadelesinin tanınan, saygı duyulan bir aktivisti. Fransız ve Avrupalı yetkililer nezdinde de Kürt toplumunun ve kadın mücadelesinin siyasi ve politik temsilcisiydi. Geçmiş yıllarda da Rennes Belediyesi ile çalışmıştır. Rennes’te yaşayan Kurdistanlılar da ve şehrimizde bir etki yaratmıştır.

Fidan Doğan, mücadelesi ve yaşamıyla sadece Kürt kadınlarını değil dünya kadınlarına örnek olmuş bir Kürt militan, feminist ve direnişçidir. Özellikle tasarıyı 8 Mart haftasında bu belediyeye sunmak ve kabul etmek bir kez daha anlam kazanmıştır.”

Konuşmadan sonra oturumda oylamaya gerek duyulmadan şehit Fidan Doğan’ın isminin verileceği meydana biyografisi ve mücadelesini de anlatan duvar tablolarının da konulması kabul edildi.

 

/ANF/