Fidan Ataselim: Kadınlar olarak bu gidişatı durdurabiliriz

Meclis çoğunluğunun Cumhur İttifakı’na geçmesine rağmen hala değişim için önemli bir gücün olduğunu söyleyen Fidan Ataselim, 28 Mayıs’ta kadınları tek adamı devirmek için oy vermeye ve örgütlenmeye çağırdı.

Roni Aram / ANF 

 

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur için sayılı günler kaldı. İkinci tur için toplumun her kesiminin yeniden sandığa gitmesi için çağrılar yapılıyor. Özellikle meclise HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi gibi kadın kazanımlarını doğrudan hedef alan partilerin temsil edilmesinin tehlikesine işaret eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, ikinci turun hayati olduğuna dikkat çekerek mücadelenin sürekliliğinin altını çizdi.

ERDOĞAN İLK TURDA KAZANAMADI

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, ilk turda Erdoğan’ın kazamadığını vurgulayarak şunları anlattı: “İlk turda Recep Tayyip Erdoğan kazanamadı. Yüzde 50’yi bulamadı oyları ve cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. Fakat milletvekili seçimleri 14 Mayıs’ta bitti, oluşan tabloda maalesef ki 4 HÜDA PAR adayı milletvekili olmak için AKP listelerinden girmişti ve yeterliliği sağlamış oldular. Yeniden Refah Partisi’nin de yine 5 adayı yeterli oyu alıp milletvekili oldu. MHP’nin oyları da arttı. Bu tablo aslında tarihin en gerici meclisiyle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

Kadınların haklarını kaldırma vaadiyle oy alıyor olması, hepimizin üzerine düşünmemiz gereken bir mesele. Bu gücü kendilerinde bulmalarının en önemli sebebi siyasi iktidarın son yıllardaki kadın düşmanı politikalarıdır. Zaten Cumhur İttifakı hepsini bir araya getirerek bunu en uç seviyesine kadar taşımış oldu. Konca Kuriş’in ölümüne sebep olanlar, katledenlerin zihniyetinin görüşü… 6284 kalksın diyenlerin görüşü… Kadın şiddete uğrasa da ‘bir şey olmaz canım, kocasıdır; döver de sever de. Kadınlar sadece belli yerlerde bulunabilir. Karma eğitim ortadan kalkmalıdır’ diyenlerin görüşü mecliste kendini temsil ediyor ve maalesef bir kişiyle de değil.”

OYLAR KILIÇDAROĞLU’NDA BULUŞMALI

Fidan Ataselim, saydığı bu tablo yüzünden kadınları ikinci tura hayati bir önem atfetmeleri gerektiğin, ayrıca sonuç ne olursa olsun mücadelenin bitmeyeceğini vurguladı: “Evet, dehşet verici bir tabloyla karşı karşıyayız. Fakat bir yerde bunu durdurmak mümkün. Dengelemek açısından da… Elimizdeki en önemli imken, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanamamasıdır. Tek adamı göndermektir. Elimizdeki en büyük, kuvvetli imkân seçeneğimiz, 28 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, normalde başka konularla ilgili farklı fikirlerimiz olsa da, son dönemdeki tavırlarını çok doğru bulmuyor olsak dahi oylarımızın Kılıçdaroğlu’nda buluşması lazım. Ki meclisteki o dehşet verici tabloyu durduracak olan bir mekanizma ve imkânımız hala olabilsin.”

Fidan Ataselim devamla şu çağrıda bulundu: “Bu yüzden daha fazla örgütlenme vaktidir diyerek, kadınlara; 28 Mayıs’ta seçimlerde oylarımızı Kılıçdaroğlu’nda buluşturalım ama sonraki günler için sonuç her ne olursa olsun kendi kararlarımızı hayata geçirmek ve haklarımıza el uzatmamalarını sağlayacak olan şeyin bizim örgütlü gücümüz, diyorum. O yüzden bütün kadınları aynı zamanda örgütlenmeye çağırıyorum.”