Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi’nden saldırılara karşı birlik çağrısı

Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarını ve uluslararası toplumun sessizliğini kınayarak, saldırılara karşı mücadele çağrısı yaptı.

Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına ilişkin Kobanê’deki Özgür Kadın Meydanı’nda açıklama yaptı.

Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi İdari İşler Bürosu Eş Başkanı Xalid Cerade’nin okuduğu açıklamada Özerk Yönetim kurum üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kurumları ve şehit aileleri hazır bulundu.

Türk devletinin Suriye’yi işgal etmek amacıyla yıktığını belirtilen açıklamada, “Türk devletinin amacı bütün Suriye halklarını kapsayan demokratik ulus projemizi yok etmektir” denildi.

Türk devletinin DAİŞ ve çete gruplarını desteklediği belirtilen açıklamada şunlara dikkat çekildi: “Havadan ve karadan tüm gücüyle Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırıyor. Türk devleti tüm sınır bölgesini bombalıyor, saldırılarda yurttaşlar şehit düşüyor ve yaralanıyor.”

Açıklamanın devamında şöyle denildi:

“Başta ABD, Rusya ve Uluslararası Koalisyon olmak üzere hukuk örgütleri ve uluslararası toplumun sessizliğini kınıyoruz. Bu taraflar bölgeye dönük saldırıların, savaş ve soykırım suçlarının sorumlusudur. Uluslararası güçlere, garantör devletlere ve insan hakları örgütlerine sessizliklerini bozma çağrısı yapıyoruz.

Bölge halkı ile özgürlük isteyen tüm halklara, işgalci Türk devletinin hukuksuz ve gayri ahlaki uygulamalarını durdurmak için Kuzey ve Doğu Suriye halklarının yanında yer alması ve mücadeleyi büyütme çağrısı yapıyoruz.”

Türk devleti, 15 Ağustos’ta Amûdê ve Dirbesiyê ilçelerini bombaladı. Bombardımanda 3 yurttaş yaralandı.

16 Ağustos’ta ise Kobanê kent merkezi ile sınır köylerini ağır silahlarla bombalandı. Saldırı sonucunda 14 yaşındaki bir çocuk şehit düşerken, 5 yurttaş da yaralandı.

 

/ANHA/