Foza Yusif: Mücadeleyi bırakmayacağımızı dünyaya duyurmalıyız

PYD Başkanlık Konseyi Üyesi Foza Yusif işgalci Türk devletinin politikalarına karşı çıkmak ve devletin gerçekliğini teşhir etmek çağrısında bulunarak, “Mücadeleyi bırakmayacağımız dünyaya duyurmalıyız” dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Başkanlık Konseyi Üyesi Foza Yusif, Halk Savunma Merkezi’nin (HSM) yaptığı açıklamada, işgalci Türk devletinin kimyasal silah saldırısında 17 gerillanın şehit düştüğünü duyurmasına ilişkin ANHA değerlendirmede bulundu.

Foza Yusif şöyle devam etti: “İşgalci Türk devleti halkımıza karşı insanlık dışı katliamlar gerçekleştiriyor ve dünyanın gözü önünde kimyasal silahlar kullanıyor”

Bu saldırıların sadece o kahramanlara karşı olmadığını aynı şekilde halkın varlığına karşı olduğunu belirten Foza Yusif, onların direnen ve özgür Kürtlerin iradesini kırmaya çalıştığını ifade etti.

Foza Yusif sözlerini şöyle sürdürdü: “Zulme karşı bir adım dahi geri atmayacağız ve savaşçıların yanında olacağız. Bu zulme karşı baş eğmeyeceğimiz dünyaya duyurmamız gerekiyor. Toprağımız ve onurumuzu savunan savaşçılarımız yanında duracağız.”

İşgalci Türk devletinin politikalarına karşı durulması çağrısında bulunan Foza Yusif, “Halkımıza işgalci Türk devletinin katliamlarına ve insanlık dışı saldırılarına karşı durmaları çağrısında bulunuyoruz. Faşist Türk devletinin gerçekliğini teşhir edelim” dedi.

Foza Yusif, şehitlerin değerlerini korumanın önemine dikkat çekerek, “Direnişimiz devam edecek” dedi.

Foza Yusif son olarak, “Kahramanlarımızla gurur duyuyoruz. Değerlerini korumak boynumuzun borcudur. Halkımız bedeli ne olursa olsun dostuna ve düşmanına mücadeleyi sürdüreceğini ispat etmelidir. Hiçbir silah irademizi ve özgür yaşam umudumuz yok edemez” diye konuştu.

 

/ANHA/