Genç Kadınlar Birliği 2’nci Konferansı sona erdi

Tebqa, Reqa, Dêrazor ve Minbic Genç Kadınlar Birliği 2’nci Konferansı sona erdi. Konferansın sonuç bildirgesinde, “Mücadele ve savunmada, ulusal özsavunma yöntemi insanın en önemli ilkesidir” vurgusu yapıldı. 
“Viyan ve Nûjiyan’ın genç ruhuyla özgürlük savaşını kazanacağız” sloganıyla Rakka’da başlayan “Rakka, Tebqa, Dêrezor ve Minbic Genç Kadınlar Birliği 2’inci Konferansı” sona erdi.
Konferansta, birliğin örgütlenme durumu, çalışmaları ve PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın perspektifleri okundu. Yapılan tartışmaların ardından Reqa ve Tebqa bölgelerinin Genç Kadınlar Birliği üyeleri belirlendi. Minbic ve Dêrazor’un yönetim kadrosunun ise yakın zamanda belirlenmesi bekleniyor. Konferans sonunda birçok karar alındı.
Sonuç bildirgesinde yer alan kararlar şu şekilde sıralandı:
“*Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele edilecek, Önderliğin fikirleri ve felsefesi uygulanacak, Önderliğin felsefesi üzerine ideolojik ve siyasi eğitimler verilecek.
*Genç kadınların toplumdaki rolünü harekete geçirmek için şehir ve kırsal bölgelerde genç kadın meclisleri kurmak için örgütsel bir kampanya düzenlemek.
*Mücadele ve savunmada, ulusal öz savunma yöntemi insanın en önemli ilkesidir.
*Devrimin kazanımlarını korumak için, öz savunma temelinde meşru koruma çerçevesinde uygulanması.
*Şehit Stêrvan 4. Festivali’nin özgürleştirilmiş alanlar düzeyinde kutlanması.
*Kuzey ve Doğu Suriye’nin tüm bölgelerinde genç kadınlar arasında ortak faaliyetlerin arttırılması.
*Genç Kadınların fikir ve örgütlenmesi konusunda onları eğitmek amacıyla Genç Kadınlar Birliği üyelerinin ailelerine ziyaretleri artırmak ve onlarla toplantılar yapmak.
*Genç Kadınlar Birliği’nin en önemli komitelerinden biri olan öğrenci komitelerinin etkinleştirilmesi.
*Kapalı ve özellikle açık eğitimlerin arttırılması ve bu eğitimlerde kadın özgürlüğünün (yurtseverlik, mücadele, özgür düşünce ve irade, örgütlenme, güzellik ve ahlak) tanımının vurgulanması.
*Kadın ekonomisinin gelişimine yönelik hizmet projelerinin uygulanması ve desteklenmesi.
*Çocuk yaşta evlilik olgusu halen çözülmesi gereken bir sorundur, bu nedenle bu alanda eğitim ve seminerler düzenlenmelidir.
*Düşman tarafından yaygınlaştırılan uyuşturucu ve ajanlığa karşı hamlelerin başlatılacak.
*Savaş durumu ve seferberlik bağlamında acil müdahale eğitimlerinin başlatılması.
*Tebqa, Reqa, Dêrazor ve Minbic’te Önder Öcalan’ın kitaplarının bulunması için kütüphane açılması.”

 

/MA/