Girê Spî halkı, Rusya’nın Eyn Îsa’daki üssüne yürüdü: Türk saldırılarına sessiz kalmayın

Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik işgal tehditlerine, artan saldırılar eşlik ediyor. Özellikle Şam iktidarı ve Rus güçlerinin bulunduğu Kobanê, Minbic, Eyn Îsa ve Şehba alanlarının yoğun saldırı altında kalmasına rağmen Rusya’nın sessiz kalması tepkilere neden oluyor.

Eyn Îsa ve Girê Spî kamplarında kalan Girê Spî halkı buna karşı tepkisini, Eyn Îsa şehir merkezinde toplanıp Rus üssüne yürüyerek gösterdi. Göstericiler, Rusya’nın bulunduğu konumundan çıkıp Türk devleti ve çetelerine karşı somut adım atmasını talep etti.

Girê Spî’nin Türkmen mültecilerinden Şaha Esaf, şunları söyledi:

“Türk devleti topraklarımızı işgal etti, hepimiz yıllardır kendi evimizden ve topraklarımızdan sürülüp kamplarda yaşamak zorunda bırakıldık. Buna rağmen de hala Türk devleti bize saldırmaya devam ediyor. Rusya güya saldırılara engel olacağını ve Türk devletinin katliamlarına karşı duracağını söyledi ama her gün Türk devleti sivilleri bombalıyor, sivilleri katlediyor. Rusya hiçbir şey yapmıyor. Hatta onlar vuruyor, Rusya sadece izliyor. Bir çok defa Rusların üslerinin hemen yanındaki yerler vuruluyor ama onlar durup sadece izliyor. O zaman Rusya’nın bizim topraklarımızdan ne işi var?”

Eyn Îsa’dan Emira Rifet ise şunları kaydetti: “Madem bize karşı yapılan her türden saldırıya sessiz kalıyor, o zaman buradaki varlığının hiçbir anlamı yok.”

 

/ANF/