Gülistan ve Kübra nerede?

Dersim’de kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili soruşturmada 700 gündür sonuç alınamadı.

Kadın cinayetlerini gördükçe kardeşine dair korkularının arttığını söyleyen Aygül Doku, “Bu ülkede kadınlar katlediliyor. Biri metronun ortasında bıçakla, biri kılıçla… Bir başkası öldürüp çöp konteynerine atıyor. Bunları gördüğümde Gülistan için daha çok korkuyorum” dedi.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak 2020 sabahı kaldığı yurttan ayrıldı. Bir daha Doku’dan haber alınamadı. Diyarbakır’da yaşayan ailesinin ihbarı üzerine arama çalışmaları yapıldı; ama hiçbir ize rastlanmadı. Çalışmalar sonlandırıldı.

Aygül Doku, 700 gündür Gülistan’ı aradıklarını dile getirerek, “700 gündür uyuyamıyoruz. Ne acılar çektiğimizi biz biliyoruz. Ben bütün ülkenin Gülistan’a sahip çıkmasını istiyorum. Eğer bugün Gülistan bulunmuyorsa evinizdeki çocuklarınız güvende değil, bunu bilmenizi istiyorum” diye konuştu.

Kübra acımızı tazeledi

Diyarbakır’da ise 13 Kasım’da evden çıkan 22 yaşındaki Kübra Ekin’den haber alınamıyor. Kübra Ekin’i duyunca acılarının tazelendiğini söyleyen Doku, “Ailesine sabır diliyorum, yetkililerin onu bulmasını umut ediyorum. Onun kayıp haberini okuyunca benim içime bir umut doğmadı; çünkü ben 700 gündür her köşesi mobese olan avuç içi kadar bir kentte kardeşimi arıyorum. Eğer Gülistan bulunsaydı, ben bugün Kübra da bulunur diyebilecektim” ifadelerini kullandı.

/bn/