Günay Aslan: Leylican sitesi yeniden yayına başladı

Türkiye’den kaynaklı erişim engeli nedeniyle yayınına kısa bir süre ara verdiğimiz, kardeşimiz Leyla için açtığımız www.leylican.de sitesi yeniden yayına başladı. 

Bundan birkaç ay önce Eskişehir Sulh Ceza Mahkemesi, www.leylican.com sitesi için erişim engeli kararı verdi. Kararın ardından Türkiye’nin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) sayfayı engelledi ve böylece Leylican’ın Türkiye’deki okurları ile aile bireyleri sayfaya giremedi. 

Elbette şaşırmadık ve bu da nereden çıktı diye sormadık. Ayrıca Eskişehir ne alaka diye de kafa yormadık. Çünkü Leyla’nın mücadelesi gibi mirasının da onun katili olan devleti ve ırkçı- despotik sistemi rahatsız etmesinden daha doğal bir şey olamazdı.

Kürd’ün ölüsüne bile tahammülü olmayan, öldürdüğü insanlara her türlü saygısızlığı yapan ve ayrıca Kürt kadının özgürlük mücadelesinden korkan bir zihniyetin Leyla gibi anlamlı bir hayatın internet dünyasında yaşatılıyor olmasına, onun haklı davasının sürüyor olmasına ve sesinin duyuluyor, yüzündeki aydınlığın dört bir yana yayılıyor olmasına tahammül etmesi mümkün değildi.

Geçmişten günümüze işlediği insanlık karşıtı bütün suçların unutulmasını, bütün defterlerin kapatılmasını ve böylece yaptıklarının yanına ‘kar’ kalmasını amaçlayan bir devletin ona karşı onurla ve yürekle mücadele etmiş Leyla’nın sayfasındaki canlılığa ve onun suratına bir tokat gibi inen anımsatmalara kayıtsız kalması düşünülemezdi…

Lakin biz de ömrümüzü Leyla ile birlikte yürümeye, ona eşlik etmeye vermişiz, dolayısıyla Leyla’mızın katili ırkçı devleti ve onun kanlı sistemini -elimizden geldiğince ve gücümüz yettiğince- rahatsız etmeye  elbette devam edeceğiz…

Leyla’nın gösterdiği yolda; her türlü haksızlığı, baskıyı ve dayatmayı ret ederek, her koşulda insan olmanın onurunu yücelterek, onun ardından gidecek, son soluğa kadar her soluğu onunla, onun için alıp vereceğiz…

Kim ne yaparsa yapsın biz önümüze çıkan engelleri önemsemeden Leyla ile yürümeyi sürdüreceğiz…

***

Leyla’mızın sitesini engel nedeniyle verdiğimiz arada yeniden düzenledik. Siteye aktüel haberler ve kadın hareketiyle ilgili gelişmelerle alakalı yeni menüler ekledik. Ayrıca Leyla’nın müzik arşivinden bazı parçaları, foto albümünden de kimi fotoğrafları yükledik. Leyla’nın mücadeleyle geçen fırtınalı yıllarına dair kişisel arşivinden bazı bölümleri; görsel ve yazılı belgeleri dijital ortama peyderpey aktarmaya; sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Elimizde onun zengin arşivinin küçük bir kısmı var ama koşullar uygun olduğunda arkadaşlarının himayesindeki arşivine de ulaşabileceğimizi umuyoruz.

Ailesi olarak Leyla’ya dair deyim yerindeyse bütün hayat karelerini ve ifade edilmiş bütün kelimeleri bir araya getirmeyi ve tarihe mal etmeyi hedefliyoruz.

Elbette bu konuda sizin de katkılarınız bekliyoruz:

www.Leylican.de sitemizde Anılarda Leyla başlıklı bir bölüm açtık. Burada Leyla ile anısı olan, yolu bir biçimde Leyla ile kesişen şimdi aktif mücadele içinde olsun ya da olmasın herkesin anılarını toplamak istiyoruz.

Hayatının bir döneminde Leyla ile bir solukluk zaman dilimini bile paylaşmış kim varsa ondan anılarını yazmalarını ve elindeki fotoğraf, belge, video ne varsa göndermesini rica ediyoruz. Leyla’nın arkadaşları bize bu email adresi üzerinden gunayaslan@hotmail.de ulaşabilirler. Ayrıca benim sosyal medya hesaplarım (Twitter: @GunayAslan1, Facebook.com/gunayaslan65 ) üzerinden de herkes anısını, elindeki fotoğrafı ya da her hangi bir dökümanı rahatlıkla gönderebilir.

Leyla’yı tanıyan, onunla anısı olanlardan ailesi olarak bunu isteme hakkımız olduğunu düşünüyor; bunu bizden esirgemeyeceklerini umuyor ve diliyoruz…

Leyla’nın içimizi bir bıçak gibi kesen acısıyla başa çıkmanın yolu bizim için onun anısını yaşatmaktan ve mirasına sahip çıkmaktan geçiyor.

Siz de acımızı paylaşmak istiyorsanız Leyla ile ilgili anılarınızı yazın ve bize ulaştırın. Leyla’yı el ele, hep birlikte yaşatalım ve çoğaltalım…

Sağlıcakla kalın, iyi olun, iyi kalın…