Hatimoğulları gençlere seslendi: Bu karanlıktan kurtulmak için tek adam rejimini gönderelim

Yeşil Sol Parti Milletvekili Tülay Hatimoğulları, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için gençlere çağrı yaptı. Hatimoğulları, “Oyumuzu en güçlü şekilde kullanalım, tek adam rejimini gönderelim” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri için 14 Mayıs’ta sandık başına giden milyonlarca seçmen, ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 28 Mayıs’ta bir kez daha oy kullanacak.

14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti listesinden Adana Milletvekili olarak seçilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları, seçim sonuçlarını değerlendirerek 28 Mayıs seçimleri için çağrıda bulundu.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerini 24 Haziran 2018 seçimleriyle kıyaslayarak, toplumda büyük bir değişim talebi olduğunu ifade eden Hatimoğulları, “Sadece muhalefetin güçlü olduğu yerler değil, daha önce bu iktidara oy vermiş kesimlerde de büyük bir değişim arzusu olduğunu gördük. Çünkü insanlar tek adam rejiminin dayatmalarından bıktı, usandı. Bu iktidarı gönderme konusunda kitlelerde ciddi bir kararlılık vardı. Bunun şimdi seçim sonuçlarına yeterince yansımadığını gördük. Elbette seçim hilelerinin olduğunun altını çizmek istiyoruz. Bu iktidar her şeyi çaldığı gibi yurttaşın oyunu da çalıyor” ifadelerini kullandı.

“Atı alan Üsküdar’ı geçemedi”

Hatimoğulları, ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair şunları söyledi:

“Biz 2019 yerel seçimlerinde bu iktidarı sarstık, belediyeleri ona kaybettirdik. 14 Mayıs seçimlerinde bu iktidarın bütün hilelerine rağmen atı alıp Üsküdar’ı geçemediğini gördük. Kazanamadılar. 28 Mayıs seçimlerine net olarak kilitlenmeliyiz. 28 Mayıs seçimlerinde muhalefetin kazanmasını sağlamak için, başta Kürt halkı olmak üzere Yeşil Sol Parti seçmenlerinin nasıl blok şeklinde oy verdiğini gördük. Bundan sonra da buna ihtiyacımız var.”

“Bize yaşatılanların çok daha beterini yaşayacağız”

28 Mayıs seçimleri için halka çağrıda bulunan Hatimoğulları, şöyle konuştu:

“14 Mayıs’ta sergilediğimiz duyarlılığın daha fazlasını, 28 Mayıs seçimlerinde sergileyelim ve bu iktidarı gönderelim. Bu iktidarı neden göndermeliyiz? Birincisi bu ülke çok ciddi bir ekonomik krizin içinde, açlık ve yoksulluk diz boyu. Bunun siyasi analizlerini yapmak zorundayız. Hiçbir kaygı yaşamadan bu iktidarı değiştirelim ve yerine demokratik bir düzeni inşa edelim. Bizler bu ülkede yaşayan bütün farklı halklar ve inançlar olarak, AKP iktidarının ya da Cumhur İttifakı’nın, diğer bir ismiyle tek adam rejiminin devam etmesi halinde bugüne kadar bize yaşatılanların çok daha beterini yaşayacağımız aşikar.”

Kürt halkı başta olmak üzere halklar ve inançların dini istismar eden iktidara karşı güçlü bir tavır sergilemesi gerektiğinin altını çizen Hatimoğulları, “Seçim döneminde bile Kürtlere dönük operasyonlar hız kesmedi. Kürtler dönük ‘Çöktürme Planı’ devam ediyor. Başta Kürt halkı olmak üzere buna karşı güçlü bir direniş sergilenmeli. 28 Mayıs’ta sandıklara daha güçlü giderek bu seçimi tersine çevirmeli” şeklinde konuştu.

‘Tek adam rejiminden kurtulalım”

İlk kez sandığa gidecek olan gençlere seslenen Hatimoğulları, şu ifadeleri kullandı:

“Aydınlık bir Türkiye’yi sizin elleriyle inşa edebiliriz. Bu karanlıktan derhal kurtulmak, aydınlık bir Türkiye’nin kapılarını aralamak için tek adam rejimine son vermemiz lazım. Bir oyluk canları olan bu tek adam rejimini gönderebilmek açısından lütfen sandıklara gidin ve oyunuzu kullanın. Bu çağrımız bütün ezilenler ve sömürülenlere, halklara ve inançlara, Kürtlere ve Alevileredir. Din istismarı yapan bu iktidara, hayatlarımızı yok sayan bu tek adam rejimine artık tek bir dakika tahammülümüz kalmadı. Bu seçimlerde onlar kazanamadı. 28 Mayıs’ta sandıklara giderek, daha güçlü bir şekilde sandıkları koruyarak ülkenin kaderini hep birlikte değiştirebiliriz. Hep birlikte seçimlere daha çok katılımı örgütleyelim, oyumuzu kullanalım ve tek adam rejiminden kurtulup, Türkiye’nin bir nefes almasını hep birlikte sağlayalım.”

 

 

/Kaynak: Artı Gerçek/