HDP’de kongre öncesi kadın konferansı başladı

 HDP İç Anadolu Bölgesi Kadın Konferans’ında konuşan Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, kadınlar olarak savaşa karşı barışı savunacaklarını söyledi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP), 4’üncü Büyük Merkezi Kadın Konferansı öncesi düzenlediği bölge konferanslarından ikincisi olan İç Anadolu Bölgesi Kadın Konferansı’nı Ankara’da gerçekleştirdi. HDP Ankara İl Örgütü’nde yapılan konferansa bölge kentlerinde bulunan il, ilçe yönetiminde yer alan kadınlar katıldı.
Konferansa HDP Örgütleme Komisyonu Eş Sözcüsü Özlem Gündüz, Parti Meclisi (PM) üyesi Leman Kiraz katıldı.
Ankara İl Örgütü’ndeki konferans salonuna Kürtçe ve Türkçe “Özgürlükte Israrlı, Mücadelede Kararlıyız” ile HDP İzmir İl Örgütü’ne yönelik ırkçı saldırıda katledilen Deniz Poyraz’ın posteri asıldı.
‘KADIN KIRIMININ OLDUĞU BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ’
İç Anadolu Bölge Konferansı’nın açılış konuşmasını yapan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, “Kongremize giderken İç Anadolu kadın konferansımız yapıyoruz. Yaşadığımız coğrafya da tüm kadınlara yönelik yapılan katliamların kırımların olduğu bir dönemden geçiyoruz” dedi. Parti olarak her gün yeni bir provokasyon ile karşı karşıya kaldıklarının altını çizen Sinemillioğlu, sınır ötesi operasyonları ile Kürt halkının kazanımlarına saldırı yapıldığını söyledi. Sinemillioğlu, kadınlar olarak savaşa karşı barışı savunmaya devam edecekleri mesajını verdi.
‘SALDIRILARA EN GÜÇLÜ CEVABI VERDİK’
HDP Örgütleme Komisyonu Eş Sözcüsü Özlem Gündüz, yaptıkları konferansın önemine dikkat çekti. Gündüz, “Partimize yönelik ciddi saldırılar var. Birkaç gün önce de gördük. Özelikle buradaki arkadaşların sahiplenmesi çok önemliydi. Toplumun muhalif tüm kesimlerine dönük saldırıların yoğun olduğu böylesi bir dönemde konferanslarımız gerçekleştiriyoruz. Bir yandan kapatma saldırılar varken yürüttüğümüz tüm tartışmalarda bu saldırılarda en güçlü cevabı verme konusunda bir kararlılık açığa çıktı. Geçmiş kongreden bugüne bize dönük saldırılar karşısında başta kadınlar olmak üzere en güçlü cevabı verdik. Bu konferanslarımızı hem geçmiş dönemi hem de önümüzdeki dönemi tartışacağız” diye belirtti.
Yapılan açıklamalar ardından konferans basına kapalı olarak devam etti.
/MA/