Hillary Clinton YPJ’nin direnişini diziye taşıyacak

ABD’nin eski dışişleri bakanı Hillary Clinton ile kızı Chelsea Clinton YPJ’li kadınların IŞİD’e karşı verdiği direnişi sahnelere taşıyacak. Clinton, yaptığı paylaşımda “Bu harika kadınların hikayesini paylaşmaya yardımcı olmaktan heyecan duyuyorum” dedi. 

 ABD’nin eski dışişleri bakanı Hillary Clinton ile kızı Chelsea Clinton’ın ortağı olduğu prodüksiyon şirketinin, Suriye’nin Kobane şehrindeki YPJ’li kadınları anlatan bir kitabın televizyon dizisi haklarını satın aldı.

HiddenLight Prodüksiyon şirketinin, yazar Gayle Tzemach Lemon’ın Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’e karşı savaşn YPJ’li  kadınları anlatan “Kobane’nin Kızları: İsyan, Cesaret ve Adaletin Hikayesi” adlı kitabının TV program haklarını aldığı belirtildi. 

 DİRENİŞLERİ HEYECAN VERİYOR

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Clinton, “‘Kobane’nin Kızları’ hikayesini dünyanın her yerinden izleyicilere sunmaktan daha heyecan verici bir şey olamaz. Kobane’nin Kızları, adalet ve eşitlik için savaşan cesur, meydan okuyan kadınların olağanüstü bir anlatımı” ifadelerini kullandı. Twitter paylaşımında ise “Bu harika kadınların hikayesini paylaşmaya yardımcı olmaktan heyecan duyuyorum” dedi. 

 Hollywood Reporter’da yer alan haberde, 16 Şubat’ta Penguin Press yayınevinden çıkacak olan kitabın, yüzlerce saatlik röportajlara ve sahadaki haberlere dayandığı belirtildi.

/MA/