Hümeyra Armut: Hakkari’de hedefimiz üçte üç

HDP Colemêrg (Hakkari) İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut; Yeşil Sol Parti ile kentte oyların yüzde 100’ünü almayı, 3 milletvekilinin de meclise göndermeyi hedeflediklerini söyledi.

Kürt Siyasal Hareketi’nin kalesi olan Colemêrg, Yeşil Sol Parti ile 14 Mayıs Seçimlerinde daha da iddialı. Colemêrg halkı, 1990’da HEP ile başlayan Yeşil Sol Parti ile devam eden Kürt siyaseti hareketine hiçbir zaman desteğini esirgemedi. Yeşil Sol Parti, Colemêrg ve ilçelerinde başta kadınlar ve gençler olmak üzere halk tarafında seçim çalışmaları yürütülüyor. Colemêrg halkının büyük destek verdiği Yeşil Sol Parti, 3 milletvekilinin 3’ünü de meclise göndermeyi hedefliyor.

‘3 MİLLETVEKİLİNİ DE ALACAĞIZ’

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Colemêrg İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut, kentin 3 milletvekili kontenjanının olduğunu hatırlatarak, 3 milletvekilinin 3’ünü de alacaklarını söyledi. Bu konuda çok iddialı olduklarını söyleyen Armut, “Hakkari’nin 3 milletvekilini de biz çıkartıp, meclise göndereceğiz. Hakkari’nin eski ruhunu tekrar çıkarmak ve bu kayyum sistemini, bu faşist düzeni, kimliğini yok sayan ve iradesini gasp edenlere bir cevabı olmak için 3 milletvekilini de Yeşil Sol Parti alacaktır. Biz burada tek bir oyun AKP’ye gitmesine izin vermeyeceğiz. Bizim buradaki tek hedefimiz, bu faşist düzene tek bir oyun bile gitmemesi yönünde olacak. Biz, oyların yüzde 100’üne ulaşmayı hedefliyoruz. Bizim asıl iddiamız bu. Zaten biliyoruz ki, 3 vekilimizi de göndereceğiz. Bu konuda ne halkın ne de bizim bir kaygımız var. Tabii bunlar içinde çalışmaların daha da büyütülmesi gerekiyor. Bu coşkuyu en üst seviyeye çıkartmak halkın içine girmek gerekiyor. Biz bunu 4 ilçemizde de gördük. 4 ilçemizin coşkusu da müthişti. Bize geri dönüşleri de müthişti. Eminin bu tekrar devam edecek” dedi.

‘OYLARINIZA SAHİP ÇIKIN’

Gençlere çağrıda bulunan Armut, şunları ekledi: “Özellikle gençlerden bir talebimiz var. Seçim gününe kadar seçim çalışmalarına birebir dahil olsunlar. Sandıklara sahip çıksınlar, oylarına sahip çıksınlar. Sadece bu boyutta sandık görevlileri ve müşahitler değil, halkın hepsi o gün sandığına sahip çıksın. Her oy kullanan kendi oyuna sahip çıksın. Her oy kullanan, arkadaşlarını ikna etsin. Bu boyutta Yeşil Sol Parti’yi anlatsın. Yeşil Sol Parti’nin gerçekliğini anlatsın. HDP’nin niye seçimlere girmediğini, niye Yeşil Sol Parti ile seçimlere girdiğimizi onlara birebir anlatsın. Halkımız bu süreci kendisi yürütüyor. Eminim ki şu an bu boyutta ilerliyor ve daha da güçlü olacak.”

‘14 MAYIS SEÇİMLERİ KÜRTLER VE KADINLAR İÇİN ÇOK KRİTİK’

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Colemêrg İl Eşbaşkanı Sipan Turan, 14 Mayıs Seçimlerinin Kürtler ve kadınlar için çok kritik bir seçim olduğunu söyledi. Özellikle Cumhur İttifakı içindeki partilerin kadın ve Kürt düşmanlığını çok iyi bildiklerini söyleyen Turan, “Bu seçime yön verecek, seçimin belirleyicisi yine kadınlar ve Kürtler. Bu anlamda genç kadınlar olarak her alanda mücadele verme çabasındayız.  Mevcut kadın çalışmaları yürüttüğümüz zaman insanların bu yönlü taleplerini görebiliyoruz. Mevcut iktidarın değişmesi yönünde. Bununla birlikte genç kadınların seçim heyecanı ve iktidarın değişimindeki rolünü hissedebiliyoruz. Kadınlar özellikle iktidarın değişmesi yönünde talepleri var. Bunu çalışmalarda da görüyoruz. Mahallerde, köylerde kadın çalışmaları yürüttüğümüz zaman seçim heyecanını görebiliyoruz.

/ANF/