İlkay Akkaya, ‘Adalet’ nöbetindeki Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti: Kalbim sizinle

Sanatçı İlkay Akkaya, 256 gündür adalet arayışını sürdüren Şenyaşar ailesini ziyaret etti. 

 

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti, 256’ncı gününde devam ediyor.

Sanatçı İlkay Akkaya, adalet arayışını sürdüren Şenyaşar ailesini ziyaret ederek, eyleme destek verdi. 

 DAYANIŞMA DEĞERLİDİR

Ferit Şenyaşar, adliye önündeki nöbetlerinin 8’nci ayını geride bıraktığını söyledi. Şenyaşar, “Her gün dayanışma için ziyaretçilerimiz oluyor. Bugün farklı bir alandan sanatçı İlkay Akkaya dayanışma için annemin yanında. Bu dayanışma bizim için çok değerlidir. Bu dayanışmanın devam etmesini istiyoruz” diyerek Akkaya’ya teşekkür etti. 

 AKKAYA: KALBİMİZ SİZİNLE

Kısa bir konuşma yapan Akkaya ise, “Zulme uğramış insanların yanında olmak teşekkürü hak edecek bir davranış değil kesinlikle. Olay gerçekleştiğinden beri bütün dikkatimiz burada sizinle birlikte. Adalet Nöbeti’niz başladığından beri kalbimiz sizinle. Adaletin şimdi olmazsa bile en kısa zamanda ortak mücadelemizle gerçekleşeceğine, sağlanacağına inanıyorum. Çok ağır bir olay yaşadınız. Çok büyük kayıp yaşadınız, size sabır dilemekten başka bir şey elimden gelmiyor. Kalbim her zaman sizinle ve adaletin yerini bulacağına olan inancımı tekrarlamak istiyorum. Yeter ki yan yana duralım ellerimizi birbirimizden ayırmayalım” dedi.

 Konuşmaların ardından anne Emine Şenyaşar, katliamda yaşamını yitirenlerin resimlerinin olduğu pankartı Akkaya’ya göstererek gözyaşları içinde yaşananları anlattı. Anne Şenyaşar’a “Güçlü olmalıyız” diyen Akkaya, bir süre nöbet tuttuktan sonra ayrıldı.

/MA/