İzmir’de depremzede kadınlar için dayanışma kampanyası

İzmir Kadın Platformu, deprem bölgesinde etkilenen kadınların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla dayanışma kampanyası başlattı.
İzmir Kadın Platformu, Mereş merkezli depremde yaşanan hak ihlalleri ve depremzede kadınlarla dayanışmak amacıyla Konak İş Bankası önünde açıklama yaptı. Açıklamada, “Enkaz, göçmen, yerli ayırmaz. Kadınların sesi kısılamaz. Deprem bölgesindeki kadınlar yalnız değildir” pankartı açılırken, “Kız kardeşlik köprüsüyle hayatı kuracağız”, “Sadaka değil kadınlar güvence istiyor” dövizleri taşındı. Açıklamada sık sık “Yaşasın kadın dayanışması”, “Mülteci kadınlar yalnız değildir”, “AKP elini kadınlardan çek” sloganları atıldı. Açıklamaya siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi ile çok sayıda kadın katıldı.
KADINLAR ENDİŞE DUYUYOR
Mor Dayanışma Merkezi Koordinasyon üyesi Didar Gül, yaşanan depremden kaynaklı hem öfkeli hem de endişeli olduklarını belirterek, “Deprem bölgesinde annesini babasını kaybetmiş, kaybolmuş çocukların geleceği ile ilgili endişeliyiz. Ailesi ile yaşamayan, gidecek bir yeri olmayan binlerce kadın öğrencinin güvende olduğu alanları yaratılmadığı için endişeliyiz. Deprem bölgesinde on binlerce gebe kadının sağlık hakkına erişimi olmamasından endişeliyiz. Binlerce kadının menstrual ihtiyaçları ve hijyenik koşullar sağlanamadığı için çıkabilecek hastalıklardan kaynaklı endişeliyiz. Sığınma evlerinde kalan yüzlerce beki binlerce kadının akıbetinden endişeliyiz. Kadınlara yönelik her türlü fiziksel ve cinsel saldırı riski olan afet bölgesindeki kadınların güvenliğinden endişeliyiz. Ve öfkeliyiz” dedi.
KAMPANYA BAŞLATILDI
Depremzedelerin tüm ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğinin altını çizen Gül, İzmir Kadın Platformu olarak hem bölgedeki hem de bölgeden göç etmek zorunda bırakılan binlerce kadının ihtiyaçlarını karşılamak için bir dayanışma kampanyası başlattıklarını kaydetti. Gül, dayanışmanın büyütülmesi çağrısında bulunarak, “Gelin kadın dayanışmamızın en güçlü örneklerden birini birlikte yaratalım. Yaşasın kadın dayanışmamız” ifadelerini kullandı.

 

/MA/