Jin Dergi: Kadın düşmanı erkek ittifaka oy yok

Her pazar yayımlanan web dergi Jin’in dördüncü sayısı ‘Kadın düşmanı erkek ittifaka oy yok’ manşetiyle okuyucu ile buluştu

İstanbul Sözleşmesi’nin seçimlerde pazarlık konusu haline geldiği bugünlerde yeni sayımızda haklarımızı hiçbir ittifaka pazarlık konusu edilmeyeceğine değiniyoruz. Yeni sayıda; Toplum kadınların yönetimine hazır başlıklı Nesli Şahiner’in EŞİK’ten Hülya Gülbahar’la yaptığı söyleşi de siyasal İslam’la kadınların nasıl bir girdaba sokulmaya çalışıldığına yer verilirken, Oya Açan ise ‘Cehennemi zamanlar ve zenginin konforlu ‘yalnızlığı’’ yazısında İstanbul Sözleşmesi’nin önemine değinerek  Özlem Zengin’in ‘Kadın yoktur’dan nasıl da yalnız bırakıldım’ kısmına gelişini çarpıcı bir dille aktarıyor.

Yine Ceylan Çağır kaleme aldığı ‘Çarpıtılmış bilme biçimlerinin reddi olarak jineolojî’ yazısında jineolojî’nin kadın yaşamı için hayatiliğine değinirken,  Jin ekibinin yaptığı çeviri de ise; ‘Kürt Newrozu: Ve jin, jiyan, azadî ile yenilenen mitler’ yazısıyla Demirci Kawa’dan başlayan devrimci ayaklanışın Mazlum Doğan’lardan Mahsa Amini’lere nasıl kuşak kuşak aktarıldığı anlatıldı.

Evindar Dülek ise ‘Acıdan umuda…’ yazısında deprem bölgesinde insanların acılarından sıyrılıp yaşama direnci geliştirmesini ve Newroz’un nasıl da güç getirdiğine değinmiştir. Şevin Murat ise ‘Zafere cemre düştü’ yazısıyla tüm baskılara rağmen bu Newrozu’n zaferi güçlendirdiğini kaleme aldı.

Yeni sayıda yer alan başlıklar;

Toplum kadınların yönetimine hazır / Söyleşi Nesli Şahiner

Cehennemi zamanlar ve zenginin konforlu ‘yalnızlığı’ / Oya Açan

Çarpıtılmış bilme biçimlerinin reddi olarak jineolojî / Ceylan Çağır

Kürt Newrozu: Ve jin, jiyan, azadî ile yenilenen mitler / Çeviri-Jin Ekibi

Acıdan umuda… / Evindar Dülek

Zafere cemre düştü / Şevin Murat

Yeni sayıda yer alan yazıları okumak için tıklayınız.