Jiyan Efrin ve arkadaşları kitlesel törenle sonsuzluğa uğurlandı

22 Temmuz’da Türk devletine ait İnsansız Hava Aracı (İHA), Qamişlo’da bir aracı hedef aldı. Saldırı sonucunda, YPJ ile QSD komutanı ve YAT komutanı Jiyan Tolhildan, komutan Roj Xabûr ve YAT üyesi Barîn Botan şehit düştü.

Cizre Bölgesi’deki Hesekê’nin Dawudiyê köyünde bulunan Şehit Dijwar Şehitliği’nde üç şehit için düzenlenen cenaze törenine on binlerce kişi katıldı.

Törende şehit resimleri, YPG, YPJ bayrakları açılarak, şehitlere bağlılık sloganları atıldı.

‘MÜCADELELERİNİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Törende konuşan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Edle Misto, “Şehitlerimizin direnişiyle mücadelemizi başarı seviyesine taşıdık” dedi.

İşgalci Türk devletinin Kürdistan dağlarına ve Rojava’ya yönelik saldırılarını sürdürdüğünü söyleyen Edlê Misto, Türk devletinin özgür halkın iradesini yenilgiye uğratmaya çalışan faşist bir düşman olduğunu vurguladı.

Şehitlerin direnişi ve fedakarlıklarıyla faşist düşmanı yeneceklerini kaydeden Edlê Misto, şehit yoldaşlarının mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

‘ŞEHİTLER SAYESİNDE HALK BUGÜNLERE GELDİ’

YPJ Komutanı Sozdar Dêrik de, şehit Jiyan, Barîn ve Roj şahsında tüm özgürlük şehitlerini andı.

Tek bir gün dahi yaşasalar bile şehitlerin direnişinin bu toprakların geleceği için önemli olduğunu söyleyen Sozdar Dêrik, düşmana baş eğmeyeceklerini ve iradelerinin kırılamayacağını ifade etti.

Türk devletinin saldırılarıyla bölgenin tüm halklarını hedef aldığını vurgulayan Sozdar Dêrik, şehitlerin direnişi sayesinde halkın bugüne kadar ayakları üzerinde durarak mücadele ettiğini kaydetti.

‘YURTSEVER AİLELER İÇİN DİRENECEĞİZ’

Törende konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Asya Abdullah, “YPJ için, tüm savunma birimleri ve yurtsever aileler için direneceğiz” dedi.

19 Temmuz Devrimi’nin 10. yılına dikkat çeken Asya Abdullah, “Halk direnerek birçok fedakarlığı yapıyor. Bu topraklardaki halkların kardeşliği diğer tüm bölgelere örnektir” şeklinde konuştu.

Asya Abdullah son olarak, Türk işgalinin halka karşı işlediği suçlardan uluslararası toplumun sorumlu olduğunu söyledi.

Konuşmaların sona ermesinin ardından Şehit Aileleri Meclisi, Rojava Devrimi’ndeki mücadelesinde şehit olan YPJ savaşçısı Sema Xelî’nin (Sema Cûdî) kimliğini açıkladı.

Şehit Aileleri Meclisi üyesi Rojda Ehmed, şehadet belgelerini okuyarak ailelerine teslim etti.

Şehit Roj Xabûr’un cenazesi Dirbêsiyê ilçesindeki Şehit Rustem Cûdî Şehitliği’nde, şehit Jiyan Tolhildan ve Barîn Botan’ın cenazeleri ise Şehba Kantonu’ndaki şehitlikte defnedilecek.

 

/ANF/