Kadın filmi ‘Samay Jiyan’ yakında seyirciyle buluşacak

Kürt yönetmen Viyan Mayi’nin ‘Semay Jiyan’ adındaki, kadınların yaşamı ve acılarının konu alındığı filmi yakında izleyicisi ile buluşacak.

Kürdistan Bölgesi’nin Duhok kentinde yaşayan Kürt yönetmen Viyan Mayi’nin “Semay Jiyan” adındaki sessiz filmi yakında beyaz perdeye taşınacak. Şirin Qureşi ve Pasar Herki’nin oynadığı filmin çekimleri ise Almanya’da yapıldı. Filmin çalışmalarının sona geldiğini aktaran Viyan Mayi, “Filmin sonu tek kaldı. Festivallere katılabilmemiz için birkaç sponsor ayarlamak istiyorum” dedi.

Kadınların acıları anlatılıyor

Filmde kadınların yaşamı ve acılarının anlatıldığını kaydeden Viyan Mayi, “Sessiz bir filmdir ve sadece Semay aracılığıyla yaşamı anlatıyor. Filmin konusu yeni ve önemlidir. Sema ve müzik ile kadın, yaşam ve özgürlük düşüncesinin hikayesini anlatıyoruz. ‘Welate Min’ adında başka bir senaryom var ve iki yıldır üzerinde çalışıyorum. Filmin konusu gerçek bir hikayeden alınmıştır. Köyde yaşayan ve iki defa kurban olan bir kadının hikayesidir. İlkinde zorla evlendiriliyor ve ikincisinde aşk adı altında kurban oluyor” diye belirtti.

/Jinha/