Kadın heyeti Güney Kürdistan’da temaslarını sürdürüyor

 Kuzey Kürdistan’dan Güney Kürdistan’a giderek temaslarda bulunan Kürt kadın heyeti, Kadınlar Yüksek Kurulu’nu ziyaret etti. Ziyarette ortak mücadele vurgusu öne çıktı.

Kuzey Kurdistan’dan Federe Kurdistan Bölgesi’ne giden Birleşik Kürt Kadın Platformu heyeti, temasları kapsamında Kadınlar Yüksek Kurulu’nu ziyaret etti. Heyeti Kadınlar Yüksek Kurulu Genel yetkililerinden Dr. Xanzad Ahmed karşıladı. Ziyarette Kuzey Kürdistan’da kadının rolü ve kadın mücadelesi ele alındı.

ORTAK MÜCADELE

Kadın emeği ve mücadelesine dair görüş alışverişinin de yapıldığı ziyarette, “Kadınsız bir mücadele sonuca varmaz. Bunun için Kürdistan’ın dört parçasında kadınların emeği ve öncülüğü devam etmelidir” denildi. Ziyarette ayrıca kadının yaşamdaki rolü ve Kürt halkının ulusal mücadelesindeki yeri tartışıldı. Kürt kadın birliğine dair fikirlerin paylaşıldığı ziyarette, Kadınlar Yüksek Kurulu ile Kuzey Kurdistanlı kadınlar arasında iyi ilişkiler kurulması gerektiği belirtildi.

Kadın heyetinde yer alan HDP Şirnex Milletvekili Nuran İmir, “Kürdistan’ın dört parçasında kadın birliğinin temellerini atmak istiyoruz. Eğer bu gerçekleşirse Kürtçe konuşabileceğiz. Bu nedenle kadın birliğinin olması özgürlük için çok önemlidir” dedi.

Kadınlar Yüksek Kurulu Genel Yetkilisi Dr. Xanzad Ahmed ise Kuzey Kurdistan’daki kadınların öncülüğünün Kürt kadınların birliği için önemli olduğunu dile getirdi.

Kadın heyeti, ardından ise Kurdistan Komünist Partisi’ni ziyaret etti.,

 

/MA/