Kadın Meclisi: Suriye krizinin tek çözümü Özerk Yönetim projesidir

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi, Suriye krizinin 11’inci yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, Suriye krizinin diyalogla çözüleceğini ve Özerk Yönetim projesinin Suriye krizinin çözümünün tek yolu olduğunu vurguladı.

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi, Suriye krizinin 11’inci yıl dönümü vesilesiyle sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı.

Kadın meclisi açıklamasında şunlara yer verdi: “Suriye krizi kanlı bir iç savaşa dönüştü. Bunun sonucunda Suriye halkının yarısı içerde ve dışarda göç etti, ülkenin alt yapısı yıkıldı. Dahası Suriye ekonomisine dönük uluslararası yaptırımların bedelini ise sadece halk ödedi.”

Suriye devriminin çoğulcu demokrasiyi ve özgürlüğü sağlamak amacıyla başladığını hatırlatan Kadın Meclisi, “Hızlı bir şekilde amacından uzaklaşan devrim Suriye üzerinde çıkar hesabı yapan dış güçlerin bir aracına dönüştü. Bu nedenle Cenevre, Astana ve Soçi’deki toplantılar da sonuçsuz kaldı” dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye halkının terörist grupların saldırılarına karşı kendilerini savunduğunu, üçüncü yol seçeneğiyle demokratik bir sistem kurarak bölgede güvenliği sağladığına dikkat çeken Kadın Meclisi açıklamasının devamında şunları kaydetti: “DAİŞ kontrolündeki diğer bölgelerin özgürleştirilerek Kuzey ve Doğu Suriye bölgesinin içine alınmasına ve kadınların öncülüğünde Özerk Yönetimi ilan etmesine zemin hazırlandı.”

Mevcut sorunların Suriyelilerin kendi arasında çözeceğine işaret edilen açıklamada, “Bütün taraflar ve Özerk Yönetim diyalogda yer almalı. Çünkü bu çözümün tek anahtarı ve mantıklı tek yoludur” denildi.

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi açıklamasının sonunda Kuzey ve Doğu Suriye halklarına dönük komplo planlarına karşı da birlik olması çağrısı yaptı.

 

/ANHA/