Kadınlar ‘Denizler katledilmesin’ diye alanlara çıkıyorlar

HDP’li kadınlar, 25 Kasım etkinliklerini il binalarında katledilen Deniz Poyraz’a atferederek, tüm kadınları “Denizler katledilmesin” diye alanlara çıkmaya çağırdı.  

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında “Erkek-devlet şiddetine, savaşa, yoksulluğa karşı her yerdeyiz” şiarıyla alanlarda olacak. Kadın Meclisi’nin açıkladığı 25 Kasım programı kapsamında yapılacak etkinliklerin startı ilk olarak İzmir’de verilecek. 

HDP, bu yıl 25 Kasım’ın startını HDP İzmir İl Örgütü’ne yönelik saldırıda katledilen Deniz Poyraz anısına verecek. HDP, 19 Kasım’da İzmir Alsancak ÖSYM önünde saat 18.00’da toplanarak basın açıklaması yapacak. Ege bölge illerinin katılımıyla yapılacak olan kitlesel basın açıklamasına HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve Emek Komisyon’undan Şaziye Köse de katılacak. 

 HDP Parti Meclisi (PM) ve Kadın Koordinasyonu üyesi Berna Çelik, erkek-devlet şiddetine karşı 19 Kasım’da yapacakları kitlesel basın açıklamasına katılım çağrısı yaptı. Çelik, “Deniz’in katledilişinden sonraki ilk 25 Kasım. Deniz arkadaşımız IŞİD vari bir yöntemle katledildi. 25 Kasım’a giderken de Deniz arkadaşımızı tekrardan anmak istedik” dedi.

YÜRÜYÜŞE DAVET

Savaş ve yoksulluğun giderek derinleştiği bir süreci yaşadıklarını belirten Çelik, “Her gün babası, eşi, erkek arkadaşı ya da ‘canı sıkıldı’ diye kadınlar katlediliyor. Kadınları koruyan yasalar sözleşmeler kaldırılıyor. En son örneği de İstanbul Sözleşmesi. Bu fesih kararını kabul etmiyoruz. Fesih bir kâğıt üzerinde olabilir ama biz kadınlar bunun cevabını alanlara çıkarak vereceğiz. Kadınların katledilmemesi, bu yoksulluğun içerisinden kurtulabilmesi ve savaşın bitmesi için kadın direnişini yükseltmek gerek. Kadınları HDP Kadın Meclis’inin 19 Kasım’da yapacağı eyleme, ardından 25 Kasım’da İzmir Kadın Platformu’yla birlikte yapacağımız yürüyüşe davet ediyoruz. Tüm kadınları yeni bir Deniz katledilmesin diye alanlara bekliyoruz” diye belirtti. 

 25 KASIM’DA ALANLARA 

 HDP Kadın Meclisi olarak Ege bölgesinde bütün kadın platformlarıyla birlikte ortak yürütecekleri çalışmaların olduğunu ifade eden Çelik, “Onun dışında Ege kentlerinde kendi özgün planlamalarımız da var. Bu çalışmalar hem forum, hem söyleşiler, hem de atölyeler şeklinde olacak. 25 Kasım’a kadar bu çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu. 

 

/MA/