Kadınlardan 14 Şubat eylemi: Öldüren sevgi istemiyoruz

Kadın Savunma Ağı, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne dair, “Olmaz olsun eşitsiz aşk, biz hayatı istiyoruz” açıklaması yaptı. 

Kadın Savunma Ağı, Ankara’da Çankaya Belediyesi önünde 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde, “Olmaz olsun eşitsiz aşk, biz hayatı istiyoruz” şiarıyla açıklama yaptı. Çok sayıda kadının “Kadın Savunma Ağı” yazılı mor yeleklerle katıldığı açıklamada, sık sık “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Bağır herkes duysun, erkek şiddeti son bulsun” ve “Zam, zulüm, işkence işte AKP” sloganları atıldı. Kadınlar adına açıklama yapan Namigar Uçar, sevgi adı altında kadınların hayatını dar etmeye çalışanlara seslendiklerini belirterek, “Şaşaalı kutlamalar, allı pullu mektuplar sizin olsun; Biz hayatı istiyoruz” dedi.

 ÖZGÜR YAŞAM TALEBİ 

 Özgür ve eşit yaşamak istediklerini vurgulayan Uçar, “Sadece nefes almakta değil, yaşamın tüm güzelliklerini, özgürce kahkaha attığımız, istediğimiz aşkı özgürce yaşadığımız, kendi yaşamımız hakkında birtakım erkeklerin karar verdiği değil, kendi kararlarımızı verdiğimiz bir yaşam istiyoruz. Ev işlerini, temizliği üzerime yıkarken, çocukların-yaşlıların bakımını üzerime bırakırken, sosyal ilişkileri düzenlemeyi, ailedeki herkesin mutluluğunu sağlamam gerektiğini söylerken, senin için işimden vazgeçmem gerekirken, ‘hiç bana sordun mu?’ Bize sormadan yarattığınız bu düzen sizin olsun; sevgi adı altında emeğimizin sömürülmesine izin vermiyoruz, hep birlikte sesimizi yükseltiyoruz” ifadelerini kullandı.

 ‘MÜCADELEMİZLE KURULACAK’

 Kadın katliamları karşısında erkeklerin yargı eliyle cezasız bırakılmasına dikkat çeken Uçar, “Erkek şiddeti en çok da böyle günlerle meşrulaştırılıyor, kabul etmiyoruz. Tencereler boşken, karnımız yalanlara tok. Yıllardır şiddetle, yoksullukla, faşizmle yönettiğiniz iktidarınızı kadınlar tarihin çöplüğüne gönderecek. Bedenimize, emeğimize, yaşamımıza saldıranların çetelesini tutuyoruz. Eşit, özgür ve laik bir yaşam feminist mücadelemizle kurulacak” şeklinde konuştu.

 Açıklamaların ardından kadınlar müzik dinletisi eşliğinde dans etti. Açıklama alkış ve sloganlarla son buldu.

 

/MA/