Kadınlardan Deniz Poyraz davası kararına tepki

Deniz Poyraz’ın katili Onur Gencer’e çıkan ceza kararına tepki gösteren kadınlar, İçişleri Bakanı da dahil bütün sorumlular yargılanana kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

Kadınlar Birlikte Güçlü (KBG) İzmir, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasına silahlı saldırı düzenleyen ve Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer’in yargılandığı davada kararın açıklanmasına yönelik Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada sık sık “Deniz Poyraz ölümsüzdür”, “Katillerden hesabı kadınlar soracak” ve “Deniz’e sözümüz devrim olacak” sloganları atıldı.

Kadınlar adına konuşan Didar Gül, İzmir’in orta yerinde HDP İzmir il binasında önümde bir karakol kurulmasına rağmen Poyraz’ın katledildiğini belirtti. O günden itibaren hesap sormak için alanlarda olduklarını hatırlatan Gül, “Deniz’in isyanıyla var olduk. Bugün o katilin yargılandığı davanın 7’inci duruşması vardı. 7 duruşmadır bu devlet haksızlık hukuksuzluk, erkek devlet nasıl olur bize gösterdi. Deniz’in Kürt halkının iradesini yok sayarak nasıl bir düzen kurmaya çalıştıklarını bize gösterdiler” dedi.

‘İÇİŞLERİ BAKANI DA YARGILANACAK’

Mahkemenin düzmece olduğunu sözlerine ekleyen Gül, “Deniz’in katili sadece Onur Gencer değildir. Eline silah verenler, onu Suriye’de eğitenler, ona ‘abicim’ diyenlerde katildir. Yine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da bu cinayetin sorumludur ve hepsi yargılanacak. Deniz Poyraz, kadın, Kürt ve direndiği için öldürüldü. Biz onun kız kardeşleriyiz onun mücadelesini sürdüreceğiz. Elbette katliamın tüm sorumluları yargılanana kadar direneceğiz” sözleriyle tepki gösterdi.

/MA/