Mor Dayanışma, Kadın Savunması başta olmak üzere pek çok kadın hakları örgütü, Maraş’taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremden etkilenen yurttaşlar için dayanışma çağrısı yaptı.

Dayanışmadan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7.4 büyüklüğündeki depremden etkilenen bölgelere yardım için dayanışmaya çağrısında bulunuyoruz. Bölge ile dayanışma için yardımlarınızı görseldeki adrese ulaştırabilir, görseldeki numaradan bizlere ulaşabilirsiniz.”

En çok ihtiyaç duyulan eşyalar, battaniye, ped, çadır, çocuk bezi, mont, temiz giysi, pil, powerbank. Mor Dayanışma’ya İstanbul’daki şu adres ve telefon üzerinden ulaşılabilir: Şehit Mahallesi, İstiklal Caddesi, Bekar Sokak, Kat: 5 Beyoğlu Telefon: 0542 482 67 80.

Ayrıca İzmir’de Mor Dayanışma’nın belirttiği yerlerde yardım malzemesi göndermek mümkün. 

Kadın Savunması da farklı illerde kampanya başlattı. Kolektif deprem bölgesinde yaşayan halk ile dayanışma için ihtiyaç malzemelerini Mor Mekanlar’a göndermenizi bekliyor.

Üniversiteli Feminist Kolektif, deprem için dayanışma çağrısını paylaştı. İrtibat numaraları: 05358247442/05432117013

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, deprem ile ilgili yardım taleplerinizi iletebileceğiniz acil yardım hattını paylaştı.

En acil ihtiyaçlarından biri ped

Afet bölgelerine giden yardım kolilerine menstrüel ürün (hijyenik ped, tampon) de eklenmesi gerekiyor. Konuşmamız Gerek Derneği yardım için koli hazırlamaya başladı. Destek olmak için derneğe ekip@konusmamizgerek.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Kırkyama Kadın Dayanışması deprem bölgesinde yaşayanlarla dayanışma için ihtiyaç malzemeleri topluyor.

Dört Ayaklı Şehir kolektifi ise Hayvan Kurtarma/Afet Koordinasyonu kurduğunu duyurarak, afetten etkilenen hayvanların tedavi ve bakımları için gerekenleri toplayıp, kurtarma gönüllülerine ulaştıracaklarını belirtti. Hayvan kurtarmaya destek olmak isteyenler kolektife aşağıdaki bilgiler üzerinden ulaşabilirler.