Karakoyun: Van halkı sandıklara sahip çıkacak

Yeşil Sol Parti, Wan’da seçim güvenliği konusunda gerekli hazırlıkları yaptıklarını ve halkın sandıklara sahip çıkacağını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun ve Yeşil Sol Parti Van İl Eşsözcüsü Veysi Dilekçi, seçim güvenliği konusunda alınan tedbirlere ilişkin ANF’ye bilgi verdi.

Yeşil Sol Parti Wan İl Eşsözcüsü Veysi Dilekçi, çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Hukukçu arkadaşlar ve Van Barosu gerekli tedbirleri aldı, çok sayıda avukat görev alacak. 13 Mayıs Cumartesi günü de büyük mitingimizi yapacağız. Çeşitli spekülasyonlar var, halkımız bunlara itibar etmemelidir. Halkımız oyunu Yeşil Sol Parti’ye verecek. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğiz ama bizim partimiz Yeşil Sol Parti’dir. Halkımız, dikkat etmeli” dedi.

Önceki seçimlerde çeşitli sorunlar; müdahale ve hileler yaşandığını hatırlatan HDP Van İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun, kentin tamamında bir motivasyon ve heyecanın görüldüğünü söyledi. Karakoyun, şöyle konuştu: “Ciddi bir hazırlığımız var. 2.5 yıldır sandık güvenliğine yönelik çalışmalarımız var. Sandıkları korumak adına ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Halkın sahiplenme yönünde taleplerinin olması oldukça umut verici. İktidarın oyunları karşısında herkesin kendini birer sorumlu olarak göreceği bir seçim günü yaşayacağız. İl ve İlçe seçim irtibat bürolarında görev almak isteyen halkımız yoğun talep gösterdi. Bu çok anlamlı ve olumlu bir süreci de getirecek. Seçim güvenliği anlamında Van genelinde STK’lerle görüşmeler gerçekleştirdik. Baro ve ÖHD’nin katılımıyla 500 avukat görev alacak. Müşahitler ve halkın sahiplenmesiyle seçim günü sandıklarımıza sahip çıkacağız. Sandıkların olduğu her alanda gözlemcilerimiz olacak. Bu yönlü hazırlıklarımızı tamamladık. Halkımız partisini, sandıklarını ve iradesini mutlaka sahiplenecektir.“

/ANF/