​​​​​​​Kobanê’deki Newroz kutlamasından direniş mesajları

Kobanê’de binlerce kişinin katıldığı Newroz kutlamalarında yapılan konuşmalarda, “Direniş Newroz’unu birliğin sağlandığı, zulüm ve katliamların sonlandırıldığı Newroz’a dönüştüreceğiz” denilerek, direnişi büyütme çağrısı yapıldı.

Miştenur Tepesi’nde gerçekleştirilen Newroz kutlamaları, saygı duruşu ve ateşin yakılmasının ardından konuşmalarla devam etti.

Fırat Bölgesi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Şahin yaptığı konuşmada Önder Abdullah Öcalan, özgürlük gerillası  ve tüm halkın Newroz’unu kutlayarak, İran ve Rojhilatê Kurdistan’da devam eden “Jiyan Jiyan Azadî” serhildanını desteklediklerini söyledi. Şahin, Önder Abdullah Öcalan’ın önderliğinde ve demokratik ulus projesiyle Newroz’u tüm insanlık için bir kültür haline getireceklerini kaydetti.

TEV-DEM Eş Başkanı Rûken Ehmed de yaptığı açıklamada, Önder Abdullah Öcalan’ın 24 yıldır İmralı’da gösterdiği direniş ile insanlık için bir okul haline geldiğine dikkat çekerek, “Önderlik çizgisindeki direniş devam ediyor.” Halka direnişi yükseltme çağrısı yapan Ruken Ehmed, ““Direniş Newroz’unu birliğin sağlandığı, zulüm ve katliamların sonlandırıldığı Newroz’a dönüştüreceğiz. Direnişi yükselterek, işgalcileri yıkmalıyız” dedi.

İşgalci Türkiye devletinin 2019 yılında Serêkaniye’ye yönelik işgal saldırısında QSD saflarında şehid düşen Enternasyonalist savaşçı Andok‘un (Alman) annesi Ute Gedig de yaptığı konuşmada Newroz’a gelmekten onur duyduğunu dile getirerek, “Şehit Andok Rojava devriminin ve Önder Abdullah Öcalan’ın yürüttüğü mücadelenin insanlık davası olduğunu ispatladı” dedi.

Kutlamalar Baqi Xido Kültür Merkezi müzik gruplarının dinletileriyle devam ediyor.

 

/ANHA/